пʼятниця, 04 листопада 2016 00:50

Кінематографістів очолив Тарас Ткаченко

Кінематографістів очолив Тарас Ткаченко

Головою Національної спілки кінематографістів став режисер і сценарист 40-річний Тарас Ткаченко. Рішення ухвалили на позачерговому з'їзді НСКУ в київському Будинку кіно.

Тарас Ткаченко зняв стрічки "Трагічне кохання до зрадливої Нуськи", "Право на Надію" та 3-серійний документальний фільм "Іван Миколайчук. Книга життя". Його картина про українських заробітчанок в Італії "Гніздо горлиці" цьогоріч здобула нагороду на Одеському міжнародному кінофестивалі в номінації "Найкращий український повнометражний фільм".

— Спілка пасивна і потребує удосконалення, — говорить Тарас Ткаченко. — Потрібно поступово омолоджувати організацію. Найбільш плідно працюють люди від 20 до 45–50 років. У спілці їх небагато.

Тарас Ткаченко схвально говорить про роботу свого попередника кінознавця 66-річного Сергія Тримбача.

— Це був прогресивний керівник. Він відкрив кінотеатр "Ліра", де показують тільки українське кіно — як класику так і новинки. Тримбач брав участь у розробці закону "Про підтримку кінематографа". Блокував некоректний законопроект "Про авторське право", який намагалися прийняти у Верховній Раді. Він на свій страх і ризик на початку Революції гідності впустив у Будинок кіно "навіжених" кінематографістів, щоб вони знімали поточні події й документальну хроніку. Тоді ще ж ніхто не знав, чим закінчиться Майдан. Нова хвиля українського кіно викликана завдяки йому. Зараз треба це закріпити.

Спілка кінематографістів України налічує 1108 членів.

Зараз ви читаєте новину «Кінематографістів очолив Тарас Ткаченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі