понеділок, 24 вересня 2007 17:42

До Києва приїдуть Ума Турман і Фанні Ардан

37-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість" відбудеться в Києві 20–27 жовтня. Відкриють його у палаці "Україна" трагікомедією "Душка" 62-річного режисера з Нідерландів Йоса Стелінґа.

— Душка — так звуть російського хлопця , який переїжджає в Західну Європу й намагається там побудувати своє життя, — розповідає про стрічку режисер. — Душка нічого не вміє робити, тільки грати на піаніно Мусоргського.

Основну частину фільму знімали в Києві. Душку зіграв Сергій Маковецький, 49 років, до речі — колишній киянин . Навесні цю стрічку Нідерланди збираються висунути на здобуття премії Американської кіноакадемії "Оскар" як кращий іноземний фільм. У кінці листопада вона з"явиться в українському прокаті.

Ще один колишній киянин, американський режисер Вадим Перельман, 43 роки, покаже на фестивалі свій останній фільм — трилер "У розквіті". Головну роль у ньому зіграла 37-річна голлівудська зірка Ума Турман. Її героїня — жінка, яка побачила самогубство однокласників. Спомини переслідують її протягом усього життя.

— Дуже сподіваємося, що Ума Турман приїде, — каже художній керівник "Молодості" Андрій Халпахчі. — Також запросили польського режисера Кшиштофа Зануссі, французьких акторів Фанні Ардан та Жерара Депардьє.

Журі "Молодості" очолить іранський режисер Могсен Магмальбаф, 50 років. За гран-прі — $10 тис. — змагатимуться 12 стрічок. Серед них українська картина "Біля річки" одеситки Єви Нейман. Головні покази відбуватимуться у столичному кінотеатрі "Київ".

Зараз ви читаєте новину «До Києва приїдуть Ума Турман і Фанні Ардан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі