вівторок, 17 липня 2018 06:35

"Абатство Даунтон" називають найкращим серіалом десятиріччя

"Абатство Даунтон" називають найкращим серіалом десятиріччя
За британським серіалом "Абатство Даунтон" знімуть повнометражний фільм. Фото: afisha.tut.by

За британським серіалом "Абатство Даунтон" знімуть повнометражний фільм.

Увійшов до Книги рекордів Гіннеса як телевізійне шоу, яке найбільше обговорювали кінокритики. "Абатство Даунтон" називають одним із найкращих драматичних серіалів 2010-х.

Останній, шостий сезон телефільму вийшов 2015-го. Розповідає про життя аристократичної родини Кроулі на початку ХХ ст. Мешкають у маєтку Даунтон в англійському графстві Йоркшир.

— Серіал побудований на взаєминах між членами родини та їхніми слугами, — розповідає письменниця і сценаристка Ірен Роздобудько, 55 років. — У сюжеті немає чорнухи. Герої розв'язують конфлікти людяно, як це має бути в здоровому суспільстві. Трапляються брутальні ситуації, але вони вмотивовані. Наприклад, коли аристократична пані знайшла мертвого коханця старшої доньки. Затягла його в свою спальню, щоб уникнути скандалу. Сценаристи якісно прописали епізоди. Віриш, що таке можливо в житті. У те, що показують на українському телебаченні, повірити складно. Розповідають історії з надривом, нелюдськими конфліктами та інтригами на рівні криміналу. Усі одне одного ненавидять, свекруха хоче отруїти невістку.

"Абатство Даунтон" має три премії "Золотий глобус".

— Серіал показує повсякденне життя англійців. Зачіпає період Першої світової, — додає Роздобудько. — Хтось дивиться його, щоб дізнатися більше про цей історичний період. Когось цікавлять вишукані інтер'єри, костюми. Моя знайома перемальовувала деталі вбрання, потім вишивала щось подібне. "Абатство Даунтон" підтверджує, що серіали перестають бути низькопробним продуктом. Такі краще називати багатосерійними фільмами. Вони зняті професійно, дорого. Створювати подібні проекти вигідно для телевізійного бізнесу. Бо до якісного продукту значно вищий інтерес, ніж до мильних опер.

Режисером повнометражного фільму "Абатство Даунтон" стане 56-річний Браян Персівал.

Зараз ви читаєте новину «"Абатство Даунтон" називають найкращим серіалом десятиріччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі