субота, 13 січня 2024 16:39

Засмажка з моркви та цибулі: що смажити в першу чергу

Засмажка з моркви та цибулі: що смажити в першу чергу
Першою смажиться цибуля. Фото: klopotenko.com

Багато господинь та господарів допускають поширену помилку під час приготування засмажки із моркви та цибулі.

Ідеться про неправильну послідовність обсмажування цих двох інгредієнтів, передає Gazeta.ua.

На перший погляд, моркву доцільніше смажити першою, оскільки вона твердіша. Проте у такий спосіб засмажка не вийде смачною та ароматною, кажуть кухарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сіяти та саджати у травні: місячний посівний календар

Якщо першою смажити моркву, а потім до неї додати цибулю, то золотої скоринки в останньої не буде. Навпаки, цибуля буде тьмяною і зовсім неапетитною. До того ж під час обсмажування морква виділяє вологу. Через це цибуля не зможе додати страві карамельної нотки або й взагалі перетвориться на кашу.

Тому спочатку завжди потрібно смажити цибулю. Коли вона набуде золотистого кольору, до неї можна додавати натерту моркву.

Смажена морква з цибулею додається до багатьох гарячих страв. Улюблене м'ясо, суп або підлива з нею набувають неповторного смаку та аромат.

Зараз ви читаєте новину «Засмажка з моркви та цибулі: що смажити в першу чергу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі