вівторок, 27 червня 2023 12:42

Запашний борщ із запеченим буряком: що треба знати про головну страву українців

Запашний борщ із запеченим буряком: що треба знати про головну страву українців
vkusnoo

Борщ – це смачна і красива страва, яка зобов'язана своїм кольором соковитому і корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варіння та смажать разом з іншими інгредієнтами.

Однак є й інший, менш популярний спосіб – запікання. Завдяки цьому методу борщ набуває більш насиченого смаку і кольору.

Виявляється, якщо замінити варений буряк на запечений, то його смак стає більш виявленим. Овочі зберігають всі необхідні корисні речовини і не розварюються, пише pixelinform.

Два способи запікання:

З цукром та сіллю. Миємо овоч, кладемо на фольгу і виливаємо на поверхню столову ложку олії. Далі висипаємо на овоч ложку цукру та половину ложки солі. Поливаємо оцтом і насипаємо одну ложку кислоти. Випікаємо 60-90 хвилин при температурі 190 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви

У рукаві. Загортаємо в рукав і зав'язуємо нитку. Прогріваємо духовку до 200 градусів і кладемо овоч на 1:00. Завдяки цьому буряк стає дуже соковитим.

Таким чином буряк зберігає свій сік та поживні речовини.

У Верховній Раді депутати зареєстрували постанову про впровадження національного свята — Дня українського борщу.

Це допоможе зберегти культурну спадщину, уніфіковану українську кухню та її популяризацію у світі, йдеться на сайті ВР.

Зараз ви читаєте новину «Запашний борщ із запеченим буряком: що треба знати про головну страву українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі