четвер, 20 червня 2024 02:50

Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви

Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви
Кременецький борщ з вишнями готують з молодих овочів фото: zernograd

Коли дозрівають вишні, на Тернопільщині починають готувати червоний борщ.

Його рецептом поділився директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук.

Такий червоний борщ добре варити влітку, коли достигають вишні, а також дозрівають овочі на городі. Його особливість у тому, що все має бути свіже і молоде.

Gazeta.ua

вода - 5 л

свинячі ребра - 500 г

курка - 250 г

корінь петрушки - 50 г

цибуля зелена - 30 г

картопля молода - 8 шт.

молодий зелений горошок - 1 склянка

буряк молодий - 10 шт.

морква молода - 2 шт.

капуста молода - 1 кг

вишня - 1 склянка

лавровий лист - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

перець чорний, горошок - за смаком

перець духмяний, горошок - 10 шт.

смалець - 2 ст. л.

борошно - 2 ст. л.

сіль - за смаком

Спосіб приготування:

Замочуємо ребра у воді на 30 хв.

Набираємо воду для борщу, ставимо на вогонь і занурюємо ребра та курку. Коли вода закипіла, варимо приблизно 2 год., знімаючи шум з бульйону.

У цей час корінь петрушки зв'язуємо із зеленою цибулею. Занурюємо петрушку та цибулю в бульйон. Залишаємо, щоб закипіло.

Відрізаємо гичку від буряка, миємо. Товсті частини гички викидаємо, а м'які ріжемо кубиками. Буряк чистимо від шкірки та нарізаємо соломкою.

Тушкуємо буряк на смальці. Гичку тушкувати не потрібно. Додаємо лавровий лист, духмяний перець та чорний перець горошком. Додаємо сіль та перемішуємо.

Дістаємо з каструлі петрушку з цибулею та викидаємо. Вони вже віддали свої смаки та аромати бульйону.

Додаємо в борщ чищену, нарізану молоду картоплю, молодий горох.

Витягуємо курку. Додаємо тушкований буряк та свіжу гичку. Додаємо порізану молоду моркву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині обиратимуть найкращий борщ

Робимо засмажку для борщу: підсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю на смальці. Коли цибуля підсмажилася до золотавого кольору, додаємо борошно та добре перемішуємо.

Додаємо в борщ нарізану молоду капусту та вишні.

Додаємо засмажку в борщ та готуємо ще декілька хвилин.

Подавайте борщ зі сметаною та свіжою зеленню.

1 грудня 2021 року у Верховній Раді депутати зареєстрували постанову про впровадження національного свята - Дня українського борщу.

Це допоможе зберегти культурну спадщину, уніфіковану українську кухню та її популяризацію у світі, йдеться на сайті ВР.

Зараз ви читаєте новину «Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі