Піцу оригінальною можна зробити не тільки за рахунок начинки, а й способом приготування. Сосиски загортають у тісто і складають таким чином, що одночасно виходить і начинка, і прикраса. Готувати її легко. Тому така піца може бути швидким перекусом або основною стравою для дружніх посиденьків.
Інгредієнти:
400 г. борошно
250 мл. теплої води
30 г. дріжджі (свіжі)
1 ч. л. цукор
1 ч. л. сіль
1 яйце
3 щіпки кунжут
Для начинки:
6 шт. сосиски
3-4 скибочки ковбаси
1/4 шт. цибуля
1/4 шт. перець болгарський
150-170 г. твердий сир
2 ст. л. соус томатного
2 щіпки орегано (сушений)
Приготування:
Борошно в мисці змішати з цукром і сіллю.
Свіжі дріжджі подрібнити руками, додати в борошно і поступово вливати теплу воду.
Замішати тісто 4-5 хвилин, поки тісто не відставатиме від рук. Накрити і залишити в теплі на 1 годину. Потім ще замісити 3 хвилини і залишити на 15 хвилин.
Тонкі сосиски розрізати на 29-30 частин довжиною 4 см. Цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою, сир натерти.
Готове тісто поділити на 2 частини. Першу частину тіста розкачати товщиною 0,5 см. і покласти в змащену форму.
Другу частина тіста розгорнути товщиною 0,5 см. По діаметру як першу частину.
Нарізати тісто на смужки шириною 4 см. І поперек довжиною 6 см. Підготовлені частини сосисок загорнути в шматки тіста і викласти у форму на тісто по краю близько один до одного.
Формувати бортик з сосисок в тісті. Помастити тісто посередині томатним соусом і посипати 1 щіпкою орегано.
Викласти рівномірно натертий сир, тонкі скибочки ковбаси, підготовлені півкільця цибулі і соломку перцю.
Читайте також: Тарталетки готують зі смачними та ситними начинками
Посипати дрібкою орегано, бортики з сосисок в тісті помастити збитим яйцем і посипати кунжутом.
Поставити піцу в духовку при 220 градусах на 15 хвилин, поки тісто з сосисками не зарум'яниться.
Коментарі