неділя, 21 лютого 2016 15:51

В м'ясний рулет кладуть шпинат та козячий сир

В м'ясний рулет кладуть шпинат та козячий сир

Шпинат – універсальний продукт. Його можна споживати в їжу в сирому вигляді, додаючи в салат, або в овочеві коктейлі. З шпинату можна готувати окремі страви чи додавати в супи. Якщо варити - то якомога менше часу. В свіжому шпинаті міститься найбільша кількість вітамінів і мікроелементів. Як тільки ми починаємо термічно обробляти страву з шпинату, то корисні речовини зменшуються наполовину.

"У свіжому вигляді не можу вмовити дітей їсти шпинат, їм не дуже подобається. Тому ховаю його у смачних стравах, - розповідає вінничанка Ірина Болтак. - У пирогах, рулетах чи крем-супах шпинат їмо протягом усього року. Одна із улюблених страв — м'ясний рулет зі шпинатом та козячим сиром. Швидкий у приготуванні — годиться і для повсякденного, і для святкового меню".

Інгредієнти:

Яловичий фарш - 1 кг

Яйце - 2 шт.

Ріпчаста цибуля - 1 шт

Часник - 3 зубчики

Зелена цибуля - 3 пучка

Козячий сир - 100 гр.

Томатна паста - 2-3 ст. л.

Шпинат

Розмарин — 2 гілочки

Сіль, чорний мелений перець, орегано — за смаком

Приготування:

Для початку готуємо інгредієнти — нарізаємо цибулю, часник, зелену цибулю і розмарин. Іншу гілочку розмарину - на прикрасу рулету. У блендері подрібнюємо часник з цибулею до пюреобразного стану.

У фарш додаємо перемелені цибулю з часником, зелену цибулю, два яйця, розмарин, орегано, сіль і перець. Все добре перемішуємо руками.

На харчову плівку викладаємо фарш. Повинен вийти прямокутник висотою до 3 сантиметрів.

По центру викладаємо шпинат і козячий сир. Потім необхідно загорнути рулет. Для цього піднімаємо один край плівки і загортаємо одну сторону рулету. Проробляємо таку ж операцію з іншою стороною. За допомогою плівки викладаємо рулет на деко для запікання.

Зверху м'ясний рулет змащуємо томатною пастою, прикрашаємо листочками розмарину і ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів дузовку на 45-60 хвилин.

Рулет повинен бути рум'яним зверху. Можна потримати його 45 хвилин в духовці, потім її вимкнути, трохи прочинити двері й залишити так страву ще на 15 хвилин.

Перед подачею прикрасити свіжими гілочками розмарину.

Зараз ви читаєте новину «В м'ясний рулет кладуть шпинат та козячий сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі