"М'ясо чи рибу можна їсти не тільки з кетчупом та гірчицею. Воно по-новому розкриється із варенням, - каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" 29-річний Євген Клопотенко. Придумав 150 рецептів варення з різних продуктів. - Варто взяти хоча б шматок твердого сиру і помастити варенням. Тут немає нічого важкого. Просто треба ширше дивитися на світ, щоб правильно поєднувати продукти".
Інгредієнти:
1 кг столового буряка
600 г. цукру
50 г чорного шоколаду
50 г. горіхів
1 ст. л. лимонної кислоти
Приготування:
Столовий буряк покласти на деко і поставити у духовку пектися на 1,5 години при 180 градусах.
Потім дістати і почистити.
"Буряк буде м'який як варений, але завдяки запіканню ароматнішим і не втратить вітамінів", - каже кухар.
Різати можна кубиками або соломкою. Хто як більше любить.
Кинути його в каструлю і насипати цукру. Натерти чорний шоколад та додати горіхи.
Перемішати і через 20 хвилин, перед вимиканням газу насипати лимонну кислоту.
Щоб вона була рідкою, капнути у неї кілька капель води.
Читайте також: У яблучний джем Євген Клопотенко додає ароматний розмарин
Готове варення розливає по стерилізованих банках.
Коментарі