пʼятниця, 22 липня 2016 10:10

У яблучний джем Євген Клопотенко додає ароматний розмарин

"Варення можна приготувати навіть із мрії, якщо додати туди цукру, - каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" 29-річний Євген Клопотенко - Їжа – це моє життя. З 22 років я почав готувати, і продовжую робити це весь час. Своїми рецептами хочу змінити культуру їжі українців. Треба між собою поєднувати нові продукти. Наприклад, варення можна їсти не тільки з булочками. До м'яса ідеально підходять цибулеве, варення із шишок, смородинове або яблуко з розмарином. Якраз останнє й розповім як зробити".

Автор: vkusnodoma.net
 

Інгредієнти:

1 кг яблук

600 г цукру

3 гілки свіжого розмарину

Приготування:

Яблука помити і зняти шкірку. Якщо вони молоді можна й не чистити.

Додати цукор і варити 20 хвилин.

Покласти гілочки свіжого розмарину. Чекати 5 хвилин і розливати по банках.

Стерилізувати їх можна по одній на пару, але це довго і не зручно. Краще поставити їх всі на деко на годину в духовку при 200°.

Його нічим не застилати. Коли треба 2-3 банки, зручніше поставити їх у мікрохвильову піч.

Читайте також: Для незвичайного десерту у вершкову миску наливають ягідне пюре

У них налити 50 мл води, щоб закипіла. Тоді банка буде стерильною.

"Не треба думати до чого найкраще підходить це варення. Треба просто брати і пробувати. І тоді кожна людина знайде своє неповторне поєднання", радить кухар.

 

Зараз ви читаєте новину «У яблучний джем Євген Клопотенко додає ароматний розмарин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі