пʼятниця, 26 липня 2013 12:35

У млинці з капустою додають гриби і варені яйця

"Налисник, як і лаваш, смакує із будь-якою начинкою. Але навіть із простої страви можна зробити вишукану, якщо проявити трохи фантазії. Тоді це щоразу нова страва з оригінальним смаком", - розповідає тернополянка Оксана Капелюшна, 34 роки.

Для тіста жінка розбиває 3 яйця, дає 1 столову ложку цукру і дрібку солі. Доливає склянку молока та склянку води. Борошна сипле стільки, щоб маса набула консистенції рідкої сметани.

"Рецепт тіста може бути різним. Хтось додає мінеральної води, хтось тільки на молоці готує. Та головне, щоб млинці виходили тоненькі. Тільки тоді вони смачні", - переконує тернополянка.

Смажить налисники господиня на олії. Щоб жиру не було забагато, наливає олію у блюдце, вмочує у неї розрізану навпіл невелику картоплину і злегка змащує сковорідку. Для приготування начинки жінка спершу кидає до сковорідки дрібно порізану цибулину. Коли та набуде золотавого кольору, додає 200 г сирих шампіньйонів. Тушкує на малому вогні на невеликій кількості олії 10 хвилин. Потім додає 100 г пошаткованої молодої капусти та порізані кубиками 3 варені яйця. Солить та перчить за смаком.

Насамкінець додає 2 столові ложки сметани та 50 г масла. Кожен налисник жінка розрізає навпіл. Кладе начинку і загортає конвертом. Подає на стіл із зеленню.

"Щоб зготувати цю страву, треба хвилин сорок – поки посмажиш, поки начинку зготуєш, закрутиш готові налисники. Зате чоловік та син з'їдають усі млинці десь хвилин за п'ять. Ще й хвалять. А що може бути приємніше, ніж нагодувати своїх рідних?", - усміхається жінка.

Зараз ви читаєте новину «У млинці з капустою додають гриби і варені яйця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі