вівторок, 26 березня 2013 17:19

Шоколадні млинці смакують і з начинкою, і без

Жителька райцентру Заліщики на Тернопільщині Наталія Безкоровайна, 50 років, готує шоколадні млинці із фруктами.

"Ця страва дуже проста. За смаком нагадує медовий торт, який замішується на водяній бані. От тільки набагато швидша у приготуванні", – говорить жінка.

Для тіста господиня добре збиває 3 яйця та 3 столові ложки цукру. Вливає по 200 г молока і води. Додає 3 столові ложки какао, дрібку кориці і ванілі. Насамкінець всипає пересіяне борошно – щоб маса мала консистенцію рідкої сметани. Аби тісто не прилипало до сковорідки, змащує поверхню шматком сала. Ні у тісто, ні на сковорідку олії не ллє – щоб налисники не були жирними. Для начинки господиня використовує будь-які фрукти. Найчастіше робить суміш зі шматочків мандаринів та ківі.

Цього разу обрала банани. Розрізає їх так, щоб зручно було загорнути у трубочки.

"Найцікавіше те, що ці млинці можна їсти і без будь-якої начинки. Поки я їх смажу, внуки добру половину з'їдають. Так що шоколадні налисники із фруктами – це вже додаткова страва, основна – гарячі млинці щойно зі сковорідки", - усміхається жінка.

Шоколадні млинці Наталія Безкоровайна подає на стіл зі сметаною.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадні млинці смакують і з начинкою, і без». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі