понеділок, 22 квітня 2013 07:45

Налисники перемащують картоплею

Киянка 32-річна Катерина Тупальська готує налисники за рецептом кухні папського нунція. Їла страву на прийомі кілька років тому.

— Точного рецепту не маю. Сподобалося поєднання начинки — сир і картопля. Зверху давали багато густої підливи з грибів і сметани. Сподобається щось, то пробую вдома приготувати. У ресторані, якщо салат смачний, розмащую його по мисці, дивлюсь на інгредієнти й дома повторюю. Часом навіть смачніше виходить.

Вливає в миску склянку молока та вдвічі менше води, вбиває двоє яєць. Додає дрібку солі й склянку борошна. Коли тісто стає однорідне, доливає 100 г олії.

— У кожної господині свій рецепт млинців. Це не принципово. Головне, аби були тонкі й смачні. Рідко коли все виміряю, частіше тісто готую на око.

Варену картоплю змішує із сиром. Бере в рівних пропорціях. Пюре має бути тепле, щоб добре мастилося на млинці. Заправляє його маслом і сметаною. Це додає пухкості та смаку. Начинки в млинці не шкодує. Налисники виходять високі. Складає їх у сотейник, застелений папером для випічки. Перекладає шматочками масла.

— Тушкую в духовці. Перед тим вливаю трохи води. Можна наліпити й у холодильник, а потім у мікрохвильовці розігріти з маслом.

Налисники їдять гарячими, поливши грибним соусом. Готує його на сковорідці. Підсмажує на олії покришені великими шматками шампіньйони та дрібно насічену цибулю. Солить, перчить і заправляє сметаною.

— Знаю інший рецепт підливи — із м'ясом. Його смажать, додають відварені порізані гриби та цибулю. В готове доливають воду, всипають борошно, щоб було густе. Зі спецій — сіль, перець, лаврове листя. Мені без м'яса, зі сметаною подобається більше. Підлива з борошном швидко скисає.

Зараз ви читаєте новину «Налисники перемащують картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі