пʼятниця, 27 травня 2016 10:18

Торт "Жираф" прикрашають зефіром та молочним шоколадом
9

Фото: empanada.ru

Десерт завжди є окрасою святкового столу. Навіть звичайне чаювання з ним може перетворитися у затишні посиденьки. Щоб торт був повітряним та ніжним, додають зефір маршмелоу. Він в поєднанні з молочним шоколадом просто тане в роті. А насичений ванільний аромат відразу пробуджує апетит.

Інгредієнти:

молоко - 3/4 ст.

вершки (35%) - 3/4 ст.

печиво - 300 г

масло вершкове - 70-100 г

маршмеллоу (20-30 шт) - 100 г

шоколад молочний - 300 г

яйце (збити) - 2 шт.

ванільна есенція - 0.5 ч. л.

Приготування:

Печиво подрібнити в блендері, додати розтоплене масло і перемішати до однорідної маси.

Рознімну форму помастити вершковим маслом, викласти тісто, з бортиком. Утрамбувати.

Поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин. Корж повинен підрум'янитися.

Раздробити шоколад. У каструлю налити вершки і молоко.

Підігріти на середньому вогні, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння.

Зняти з вогню і додати роздроблений шоколад.

Перемішувати до розчинення шоколаду. Додати ванілін.

Збити яйця і додати до шоколадної маси поступово, швидко перемішати до однорідного стану.

Вилити шоколадну начинку на корж і поставити в духовку на 15-20 хвилин.

На готовий і ще гарячий торт викласти жувальний зефір (маршмеллоу), розрізаний навпіл.

Читайте також: Французький пиріг з лимонним кремом і безе має ніжний смак

Викласти по периметру торта, маршмеллоу.

При 180 градусах запікати під верхньому грилем 1-2 хвилини. Зефір має трохи підрум'яниться, не більше.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Жираф" прикрашають зефіром та молочним шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі