Приготувати соковитий і ароматний стейк дуже просто і зіпсувати його неможливо. Його доречно подавати, як окремо гарячу страву на званий обід або смакувати ним, коли заманеться.
Інгредієнти:
свинячий стейк — 3 шт
сир чеддер — 200 грамів
свіжа зелень для прикраси
свинячий бульйон — 1 склянка
Для соусу:
свинячий бульйон - 1склянка
томатна паста — 1 ст.л.
чорний мелений перець — 0,5 ч. л.
сіль — 0,5 ч. л.
крохмал — 1 ч.л.
червоне сухе вино — 100 мл
сушена зелень — 1 ст.л
Приготування:
Стейки приправити меленим перцем та сіллю. Зробити надрізи всередині і підсмажити на олії по три хвилини з обох боків до золотої скоринки. Смажити на гарячій сковороді, щоб стейки залишались соковитими усередині.
Духову шафу розігріти до 230 градусів. Шматки м'яса викласти у форму та запекти у бульйоні протягом 20 хвилин.
Готові стейки викласти на таріль. У розрізи вставити шматки сиру. Ще на дві хвилини залишити в духовій шафі, щоб сир розплавився.
Соус приготувати на бульйоні, в якому запікались стейки. Довести до кипіння, додати томатну пасту та вино, розведене крохмалем. Наприкінці змішати з сушеними травами.
Подавати стейки з соусом. В якості гарніру підійде картопля-фрі або морква, приготовлена на пару. Краще потушкувати разом зі стейками під час запікання. Страва смакує з сухим червоним вином.
Коментарі
1