середа, 08 травня 2019 13:15

Супрун розповіла, чим замінити цибулю

Супрун розповіла, чим замінити цибулю
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, чим можна замінити цибулю. Фото із відкритих джерел.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, чим можна замінити цибулю.

З'ясувалось, що її можна замінити на не менш корисні та поживні продукти.

"Ріпчаста цибуля містить мало вітамінів і мінералів. Значно поживнішими є зелена цибуля та порей. Вони містять багато кемпферолу. Це корисний для здоров'я судин флавоноїд, який наразі активно досліджують у зв'язку із потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці та чорному чаї. Тому можна обирати і ці продукти", - написала Супрун у Facebook.

Також зазначила, що в пореї та зеленій цибулі багато вітамінів А, К, В6 і магнію. Співставний вміст вітамінів і мінералів також у кропиві. Її можна додавати до зеленого борщу чи рису.

У цибулі є пробіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора.

"Утім, розчинну клітковину цибулі можна замінити селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками".

Цибуля корисна для печінки. Знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів і зменшує запалення. Замінити цибулю у цьому випадку допоможуть кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун заробляє менше від заступників: хто і скільки

"Якщо ви все-таки купуватимете цибулю вживайте її лише як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб. Наразі авторитетних доказів, що цибуля має виключні лікувальні властивості, не існує", - резюмувала Супрун.

На медичних халатах може бути безліч небезпечних бактерій і збудників захворювань. Адже більшість медпрацівників перуть їх лише раз на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, чим замінити цибулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі