субота, 16 грудня 2023 23:44

Штучний інтелект написав свій рецепт приготування українського борщу

Автор: Tetyana Us / Pixabay
 

Борщ для українців – це святе. У кожному домі його готують по-своєму. Хтось – за дідівськими рецептами, хтось – за власними, модифікованими.

Ми у Gazeta.ua вирішили запитати, як би приготував борщ штучний інтелект. Результат – нижче.

Рецепт борщу. Порція - 4 літри.

Інгредієнти на борщ:

500 грамів свинини (можна використати за бажанням інше м'ясо)

2 середні цибулини

3 морквини

2 буряки

3 картоплини

1/2 капустини

2 столові ложки томатної пасти

2 лаврових листа

Сіль за смаком

Чорний мелений перець за смаком

Сметана для подачі

Свіжа зелень (петрушка, кріп) для прикрашання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здоровий сніданок: чотири продукти, які не варто їсти вранці

Як приготувати борщ. Покрокова інструкція:

1. Почніть з підготовки м'яса. Видаліть зайвий жир і наріжте свинину на невеликі шматочки. Вкиньте її у велику каструлю.

2. Додайте до каструлі 2 літри води, посоліть за смаком та додайте листя лавру. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте м'ясо протягом 30-40 хвилин, поки воно не стане м'яким.

3. Поки м'ясо готується, очистіть і наріжте овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на терці. Буряк наріжте невеликою соломкою. Картоплю наріжте кубиками, а капусту нашинкуйте тонкими смужками.

4. Велику сковороду розігрійте на середньому вогні з невеликою кількістю олії. Додайте нарізану цибулю та моркву і смажте їх, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки овочі не стануть рум'яними.

5. Додайте в сковорідку нарізані буряки та продовжуйте смажити, помішуючи, протягом 10 хвилин.

6. Покладіть томатну пасту до сковороди з овочами і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини, щоб паста стала ароматною.

7. Додайте нарізану картоплю до каструлі з м'ясом і долийте ще літр окропу. Продовжуйте готувати на середньому вогні ще 10 хвилин.

8. Додайте підготовлені овочі зі сковороди до каструлі з борщем. Помішуйте і доведіть до кипіння.

9. Додайте капусту до каструлі і продовжуйте готувати борщ на помірному вогні протягом 15-20 хвилин поки капуста стане м'якою.

10. Закрийте каструлю кришкою і залиште борщ на виключеній плиті на 10-15 хвилин, щоб смаки добре змішалися.

Подавайте борщ у глибоких тарілках. Додайте ложку сметани та прикрасьте свіжою зеленню.

Тепер у вас є смачний український борщ, готовий до подачі. Смачного!

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект написав свій рецепт приготування українського борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі