вівторок, 29 червня 2021 02:28

Соковиті вареники з вишнями: як приготувати тісто на кефірі

Соковиті вареники з вишнями: як приготувати тісто на кефірі
" Тісто для вареників зробимо із кефіром, воно буде дуже ніжним та еластичним" - сказаі Клопотенко. Євген Клопотенко/ facebook

Кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив рецепт приготування вареників із вишнями. Щоб плоди не пустили сік й вареники було зручно готувати - додає манну крупу. На смак вона не впливає. Страва залишається такою ж соковитою та апетитною.

Для тіста:

борошно - 450 г борошна

кефір - 250 мл

куряче яйце - 1шт.

сода - ½ ч. л.

цукор - ½ ч. л.

сіль - ½ ч. л.

Для начинки:

вишні без кісточок - 400 г

цукор - 2-3 ст. л.

манка - 1 ст. л.

мускатний горіх - дрібка

кориця - ½ ч. л.

масло - 20 г

манна крупа - 1 ст. л.

кориця - 1 ч. л.

сметана - за смаком

Приготування:

Поєднати борошно, кефір, сіль, соду, цукор, яйце та замішати тісто. Має вийти еластичним, не приставати до рук і не розвалюватися в процесі приготування. Розкачати тісто завтовшки 2-3 міліметри на дошці або робочій поверхні, присипаній борошном. За допомогою склянки вирізати в тісті кружечки. В очищену вишню додати манну крупу. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не буде витікати, коли розкушуватимете вареник. Всипати цукор, дрібку мускатного горіха та корицю. Викласти трохи начинки на один край кружечка й обережно притиснути іншим боком. Добре защипнути краї тіста, щоб начинка в процесі варіння не витекти з вареника. Сформувати страву з усіх кружечків. Варити в киплячій воді з дрібкою солі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть. Викласти гарячі вареники в миску, додати масло, трохи присипати цукром чи цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти домашніх лимонадів, які вражають смаком

Рідних легко здивувати м'ясним рулетом із капустою. Його рецептом поділився телеведучий і суддя проєкту "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво.

Зараз ви читаєте новину «Соковиті вареники з вишнями: як приготувати тісто на кефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі