понеділок, 20 липня 2020 11:21

Солодкі рекорди: показали найдовший у світі торт

20 липня відзначають Міжнародний день торта. Ініціатором цього солодкого свята став "Міланський клуб" Королівства Любові 2011 року. Це міжнародне співтовариство музикантів, кулінарів та інших творчих людей.

Автор: afp.com
  В Індії спекли найдовший у світі торт
В Індії спекли найдовший у світі торт

Слово "торт" в перекладі з італійської означає "скрученість, звивистість". Такими кремовими візерунками і прикрашають цей десерт. Італійських кондитерів називаються "тортайо", тобто виробники тортів.

У цей день зазвичай презентують незвичайні торти. А ще - проводять ярмарки, аукціони, змагання кондитерів, музично-кондитерські виступи, паради тортів, флешмоби та майстер-класи з виготовлення й прикрашання тортів.

В Індії спекли найдовший у світі торт довжиною 6,5 км. Його готували 1,5 тис. пекарів.

Гігантський десерт виклали на тисячі столів у прибережному до Аравійського моря штаті Триссур. Вага торта 27 т, у тому числі в ньому 12 т цукру і борошна. Щоб приготувати десерт, численним кухарям знадобилося 4 год.

Так в Індії встановили новий рекорд Гіннеса, який раніше належав китайським пекарям з округу Цзисі. Там 2018 року приготували десерт 3,2 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягідне диво: блогерка показала найпопулярніший торт цього літа

Найвищий торт, що складається зі 100 ярусів і заввишки 30 м, спекли у США в штаті Мічиган.

Найважчий торт вагою понад 50 т - також родом зі США, штат Алабама.

Смачний, ароматний малиновий чізкейк без випічки - чудовий десерт в спекотну літню пору. Готувати його просто, впорається навіть дитина.

Про нього далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Солодкі рекорди: показали найдовший у світі торт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі