понеділок, 20 липня 2020 09:35

Ягідне диво: блогерка показала найпопулярніший торт цього літа

Ягідне диво: блогерка показала найпопулярніший торт цього літа
Лілія Цвіт показала найпопулярніший ягідний десерт цього літа. Фото: Надане Лілією Цвіт

Влітку ягідні десерти в пріорітеті з приготування. Зазвичай, рецепти універсальні. Тобто ягоди можна замінювати на інші.

Таким самим є торт "Рубінове серце", де соковиту ягоду поєднують з м'яким киселевим бісквітом. Полуницю можна замінити на інші фрукти.

Про це Лілія Цвіт, кулінарний блогер.

Інгредієнти:

5 яєць

350 г цукру

40 г полуничного киселю чи крохмалю

100 г борошна

1 ч. л. розпушувача

15 г желатину

600 мл сметани

400 г сиру

1 ст. л. лимонного соку

100 г розтопленого масла

100 г солодкої соломки

Приготування:

Бісквіт

Збити білків у піну. Додати 150 г цукру і збити. Змішати з 5 жовтками і киселем. Збити міксером. Насипати борошно і розпушувач. Перемішати.

Дно форми застелити пергамен­том, а стінки помастити маслом. Вилити тісто. Пекти за температури 180 градусів 30 хв. Вийняти бісквіт і перевернути догори дном. Як пиріг охолоне, поверхня вирівняється. Її буде легко прикрашати.

Загорнути бісквіт плівкою і покласти на ніч у холодильник. Вранці розрізати на дві частини. Нижня має бути більша.

Крем

На 15 хвилин залити желатин холодною водою. Збити сметану, 200 г цукру. Окремо блендером збити 200 г сиру. Додати до збитої сметани. Перемішати міксером. Нагріти желатин і додати до решти. Швидко перемішати, бо крем гусне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишневий торт: як апетитно прикрасити десерт

Сироп для просочування коржів

Змішати 50 мл води, 2 ч. л. цукру і 1 ст. л. лимонного соку.

Ним помастити корж, прикрити половиною крему і прикрасити ягодами. Поставити на 2 год. в холодильник.

Далі змішати решту сиру, вершкове масло, по 2 ст. л. сметани і цукру. Спочатку перемішати ложкою, а потім міксером, щоб не розшарувалася маса. Нею помастити боки та верх десерту. З боків щільно виставлити соломкою, а верх торту прикрасити ягодами.

Якщо не має часу та бажання займатись консервацію, чудова альтернатива - заморозка. Тут все набагато простіше і швидше. Головне дотримуватись правильної послідовності. Тоді фрукти та овочі не втратять свого смаку та форми.

Зараз ви читаєте новину «Ягідне диво: блогерка показала найпопулярніший торт цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі