пʼятниця, 03 липня 2020 13:10

Як правильно заморожувати овочі та фрукти, щоб ті не втратили смак

Як правильно заморожувати овочі та фрукти, щоб ті не втратили смак
Для того, щоб отримати максимум користі із заморожених овочів і фруктів, потрібно правильно їх підготувати. Фото:dzerkalo.media

Якщо не має часу та бажання займатись консервацію, чудова альтернатива - заморозка. Тут все набагато простіше і швидше. Головне дотримуватись правильної послідовності. Тоді фрукти та овочі не втратять свого смаку та форми.

Охолодження

Спершу фрукти та овочі потрібно поставити на кілька годин в холодильник. Лише після цього морозити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сезонні фрукти та ягоди коштують найдешевше: ціни

Правильна тара

Поліетиленові пакети - найкраща тара. Також зручно використовувати пластикові контейнери, які витримують низькі температури.

Розморозка

Щоб після розморозки фрукти та овочі не перетворились в "кашу"- перед цим поставте їх на кілька годин в холодильник. Лише після цього можна виставляти в приміщення кімнатної температури.

Що не варто заморожувати

Овочі, які містять багато води не придатні для заморожування. Наприклад: помідори, абрикоси, сливи, виноград. Так, заморозити їх звичайно ж можна. Але розморожений варіант навряд комусь сподобається. Овоч нагадуватиме в'язку речовину без смаку і запаху.

Із кабачків можна приготувати все, що завгодно. Хоч солоне, хоч солодке — навіть варення.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно заморожувати овочі та фрукти, щоб ті не втратили смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі