середа, 22 травня 2013 13:47

"Сирну вишиванку" печуть годину
6

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

"Щонеділі моя мама пече якийсь солодкий пиріг. Цього тижня прийшли привітати її з Днем Матері. Вона до чаю порізала смачнющий сирний пиріг. Називається "Сирна вишиванка". Казала, що спекла його за годину", - розповідає Ольга Петрів з райцентру Перемишляни Львівської області.

Для тіста господиня взяла 4 курячі жовтки, склянку цукру. Пачку маргарину з холодильника виклала заздалегідь, аби нагрівся до кімнатної температури. Все добре вимішала. Додала 600 грам просіяного борошна і пачку порошку до печива.

Замісила тісто, розділила його на три частини. До однієї додала 2 столових ложки какао. На годину поставила в морозильник. За той час взялася готувати сирну масу. Півкілограма домашнього сиру перемолола на м'ясорубці. Додала столову ложку манки, стільки ж масла, 1 куряче яйце, півсклянки цукру. Якщо є, додає пачку ванільного цукру, але можна й без нього.

"Того разу мама потерла шкірку лимону. Смак та запах — супер", - каже Петрів.

На змащене маргарином деко стелить один шматок білого тіста. На нього ріже 3-4 яблука, посипає цукровою пудрою та корицею. Розкачує коричневе тісто. На нього викладає сирну масу. Зверху - консервовані вишні. 4 білка збиваємо зі склянкою цукру. Заливає поверх вишень. Зверху тре іншу частину білого тіста. Пече на малому вогні приблизно годину.

"Зверху мама полила шоколадною помадкою, яку зробила на водяній бані. До неї додала 2 столових ложки домашньої сметани, 50 грам масла, 3 столових ложки какао, стільки ж цукру."

Зараз ви читаєте новину «"Сирну вишиванку" печуть годину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі