неділя, 26 липня 2020 20:14

Піца і рулети: показали незвичайні страви з баклажанів

У сезон баклажанів якраз зручно пробувати нові страви з цього овоча. Легкі рецепти з баклажанів дозволять порадувати рідних і близьких незвичайними поєднаннями смаку.

Рулети з баклажанів з соусом песто і сиром

Автор: edinstvennaya.ua
  Що приготувати з баклажанів: 3 нові страви
Що приготувати з баклажанів: 3 нові страви

Інгредієнти:

Баклажани - 2 шт

Соус песто - 150 г

Твердий сир - 150 г

Приготування:

Залити баклажан холодною водою і залишити на 30 хв, щоб вийшла гіркота. Потім нарізати уздовж пластинами приблизно 0,5 см завтовшки, сир - брусками. Розігріти сковороду з оливковою олією і обсмажити баклажани з обох боків до рум'яної скоринки.

Посолити і поперчити за смаком.

Перекласти на тарілку і охолодити. Потім намастити смужки баклажанів соусом песто, покласти всередину брусочки сиру і звернути рулетики, зафіксувавши кожен зубочисткою або кулінарної шпажкою.

Баклажанна піца

Автор: edinstvennaya.ua
  Що приготувати з баклажанів: 3 нові страви
Що приготувати з баклажанів: 3 нові страви

Інгредієнти:

Баклажани - 2 шт

Томатний соус - 200 г

Помідори черрі - 80 г

Моцарелла - 100 г

Подрібнений базилік - 10 г

Приготування:

Застелити деко папером для випічки. Нарізати баклажани кружками товщиною близько 1 см. Викласти їх на деко, посипати сіллю і запікати 20 хв.

В цей час крупно натерти моцарелу, а помідори нарізати кубиками. Дістати баклажани і розігріти духовку до максимальної температури. На кожну купу баклажана викласти 1 ст. л. томатного соусу. Посипати помідорами, базиліком та моцарелою.

Запікати при максимальній температурі близько 3-5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній борщ: розкрили секрети швидкої страви

Помідори, фаршировані баклажанами

Автор: edinstvennaya.ua
  Що приготувати з баклажанів: 3 нові страви
Що приготувати з баклажанів: 3 нові страви

Інгредієнти:

Баклажани - 250 г

Помідори - 500 г

Печериці - 300 г

Сметана - 200 г

Сир - 100 г

Часник - 3 зубчики

Вершкове масло

Приготування:

Баклажани нарізати невеликими кубиками. Посолити на 30 хвилин, а після промити у холодній воді. Верхівки помідорів акуратно зрізати і ложкою дістати м'якоть.

На вершковому маслі протушкувати 8 хв. нарізані кубиками баклажани, печериці та м'якоть помідора, попередньо посоливши їх і поперчити.

Приготувати соус. Подрібнений часник сумішей зі сметаною.

В помідори викласти баклажани-грибну начинку, зверху часниковий соус і тертий сир. Накрити зрізаними верхівками і поставити випікатися в формі при температурі 180 градусів 35 хв. Перед подачею посипати зеленню.

Рулети можна робити не тільки з баклажанів. Доречними є кабачкові. Дивовижна закуска з них та волоських горіхів. Для цього кабачки ріжуть овочечисткою та згортають рулетами.

Їх начиняють горіхами та петрушкою. Така страва поживна та апетитна.

Зараз ви читаєте новину «Піца і рулети: показали незвичайні страви з баклажанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі