четвер, 15 серпня 2024 04:49

Омлет без яєць: як за хвилини приготувати ситний сніданок

Омлет без яєць: як за хвилини приготувати ситний сніданок
Здивуйте близьких: спробуйте приготувати ситний омлет без яєць Фото: shuba

Якщо ви раніше не їли веганських омлетів, пропонуємо спробувати цей з нутового борошна. На його приготування піде 10 хвилин.

То ж омлет можна готувати без яєць. Зробіть просте тісто на основі води, нутового борошна, олії та приправ, а також начинку, яка можна варіюватися за вашим смаком. Авторка рецепта Мирося Шуль радить поєднання консервованої кукурудзи і сиру, а веганам можна використати тофу, пише shuba.

Інгредієнти

Для тіста

Нутове борошно - 75 г

Вода - 100 мл

Сіль - за смаком

Приправа "Італійські трави" - 5 г

Оливкова олія - 30 мл

Для начинки

Сир твердий - 40 г

Консервована кукурудза - 80 г

Як приготувати

У миску насипте борошно, додайте воду, щіпку солі, приправу, столову ложку олії та ретельно перемішайте до однорідної маси.

Сковороду нагрійте на помірному вогні й змастіть олією. Вилийте на неї тісто та рівномірно розподіліть його по всій поверхні сковороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омлет з баклажанами: Клопотенко вказав на тонкощі ідеального сніданку

Смажте приблизно дві хвилини до золотистого кольору, переверніть лопаткою на другий бік і смажте ще 1-1,5 хвилини. Перекладіть млинець на тарілку.

Сир натріть на середню тертку й викладіть на омлет разом з кукурудзою, загорніть і подавайте до столу.

Зробити омлет можна різними способами: на сковороді чи паровій бані, запікати в духовці або ж, наприклад, в мультиварці. Різноманітність додають начинки.

Ця страва ситна і зарядить енергією на цілий день. Тому не обмежуйте себе тільки "класичною" яєчнею. Включайте омлет в свій раціон, експериментуйте і радуйте своїх рідних.

Зараз ви читаєте новину «Омлет без яєць: як за хвилини приготувати ситний сніданок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі