субота, 16 грудня 2023 09:37

Оцінить чоловік і діти: як приготувати французький гарячий бутерброд крок-месьє за 20 хвилин

Оцінить чоловік і діти: як приготувати французький гарячий бутерброд крок-месьє за 20 хвилин
Фото: klopotenko.com

У Франції гарячий бутерброд на сніданок із задоволенням їдять чоловіки та діти.

Спробуйте приготувати і ви. Рецептом поділилася Анастасія Ворже — професійний кухар із досвідом роботи у ресторані з трьома зірками "Мішлен" й авторка кулінарного блоґу Madame Vorger.

Поради від кухаря

Використовуйте шинку та сир високої якості.

Поріжте хліб досить тонко.

Не шкодуйте сиру. Потрібні як і тонко порізані шматки, так і тертий сир. Якщо говорити про французькі сири, підійдуть — Compté, Emmental або Gruyère.

В деяких закладах крок-месьє поливають соусом бешамель, але я надаю перевагу соусу, що складається з тертого сиру, гірчиці й вершків.

Ви можете використовувати будь-яку гірчицю, але ідеально змішати одну чайну ложку звичайної та одну ложку зернової, вона надає соусу цікаву текстуру.

Не нехтуйте етапом підсмажування хліба на пательні — це надає йому хрумкість та вершковий смак.

Інгредієнти

Хліб білий, скибочка - 4 шт.

Шинка - 4 шт.

Сир, слайси - шт.

Твердий тертий сир - 100 г

Вершки 33% - 4 ст. л.

Гірчиця - 2 ч. л.

Масло вершкове 73%

Як приготувати

Духовку розігріваємо до 220°С.

Хліб змащуємо маслом з одного боку. На масло кладемо шматок сиру, зверху шинку, щоб вона не виходила за межі хліба. Робимо те саме з усіма чотирма шматками хліба. Потім кладемо один шматок на інший, начинкою всередину, хлібом назовні. Повинно вийти два сендвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День бургера: як приготувати вдома найпопулярніший фастфуд світу

На пательні на середньому вогні розігріваємо трохи вершкового масла. Коли воно почне пінитися, кладемо бутерброди. Смажимо пару хвилин, перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку. Хліб має набути золотистого кольору, але в жодному разі не підгоріти.

На деко стелимо лист пергаменту, зверху кладемо крок-месьє.

У мисці змішуємо тертий сир, вершки та гірчицю. Викладаємо цю суміш на сендвічі і ставимо в духовку на 10 хвилин, поки верхній сир не розплавиться.

Ідеальну шаурму легко приготувати вдома. Головне слідувати точності рецепту.

Фудблогер Алекс Міль зібрав в один рецепт усі актуальні поради, як зробити найсмачнішу домашню шаурму. Повторіть її в точності і смак фастфуду здивує.

Зараз ви читаєте новину «Оцінить чоловік і діти: як приготувати французький гарячий бутерброд крок-месьє за 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі