четвер, 13 жовтня 2016 13:41

Неймовірний десерт з чорносливу та сметани має хрусткі бортики

Неймовірний десерт з чорносливу та сметани має хрусткі бортики
Фото: pinterest.com

Десерт з чорносливом і сметаною важко назвати пирогом, адже тут майже немає борошна. У нього всередині текстура ніжна, а зовні хрустка. Його потрібно хоча б раз спробувати. Цього буде досить, щоб готувати його постійно.

Інгредієнти:

200г борошна

100г масла

6 ст.л. води

Для начинки:

350г сметани

250г чорносливу

100гр. волоських горіхів

200мл. міцного чаю

70г цукру

пакетик ванільного цукру (8г.)

40г борошна

Приготування:

Замочуємо в чаї на 4 години чорнослив. Якщо він дуже жорсткий, тоді на ніч. Потім зливаємо чай, і начиняєм чорнослив волоськими горіхами.

Готуємо тісто. Масло порізати і перетерти руками з борошном в крихту. Робити це потрібно дуже швидко, щоб масло не встигло розтанути.

Додаємо воду і збираємо тісто в грудку. Відразу розгортаємо і викладаємо у вистелену папером роз'ємну форму.

Формуємо бортики і обрізаємо рівно по краю. Висота має бути 3 см. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Розігріваємо духовку до 180градусів. Виймаємо форму з холодильника.

Читайте також: Ніжний кекс печуть на згущенному молоці

Наколюємо тісто виделкою, щоб воно не піднялося. Накриваємо папером для випічки і насипаємо квасоля або горох.

Випікаємо 15-20 хвилин, щоб тісто трохи підрум'янилося. Прибираємо квасолю і папір, розкладаючи на заготовку з тіста чорнослив. В один шар і не дуже щільно.

Готуємо начинку. Змішуємо сметану, цукор, ванільний цукор і борошно і перемішуємо до однорідності.

Виливаємо сметанну суміш на чорнослив. Рівномірно розподіляємо.

Випікаємо при 180градусах, поки начинка на загусне. Потрібно десь 30хвилин.

Коли охолоне, можна різати на шматки.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірний десерт з чорносливу та сметани має хрусткі бортики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі