понеділок, 07 вересня 2020 02:28

Назвали легкі способи перевірки якості меду

Назвали легкі способи перевірки якості меду
Якість меду визначають газетою. Фото: agro-yug.com.ua

Смак меду та вміст корисних речовин залежить від його якості. У нього можуть додавати крохмаль, сахарозу – наскільки вистачить фантазії.

Виявляється. відрізнити натуральний продукт від підробки може кожен. Для цього є кілька легких способів, про які далі у статті.

Зібрали поради, як в побутових умовах відрізнити справжній мед від підробки.

Перевірка на хлібі

Ще один тест на наявність води, якої бути не має, можна провести за допомогою шматочка хліба. Його просто треба опустити в мед на 10 хвилин, після чого витягти. У натуральному якісному меді хліб має затвердіти, в підробленому ж він розм'якне.

Перевірка на тягучість

Натуральний мед має бути тягучим. Прогрійте мед приблизно до 20 градусів, помішуючи ложкою. Потім вийміть ложку і почніть її повертати: якщо він нормальної консистенції, то повинен навертатися на ложку, а не стікати. Потім подивіться, як мед буде стікати назад: він має повільно лягати гіркою, утворюючи на поверхні бульбашки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медовик з карамеллю: як зробити вражаючий торт

Перевірка газетою

Капніть трохи меду на папірець (шматочок газети або туалетного паперу), папір має залишитися сухим. Якщо мед розтікся і утворив мокрий слід, значить, в ньому є вода.

Перевірка йодом

Щоб виявити в меді домішки, розбавте трохи меду водою і додайте туди краплю йоду. Якщо рідина придбала синій колір, то в ній є крохмаль або борошно.

Ефективність вживання меду під час ГРВІ підтвердили науковці Оксфордського університету у Великій Британії.

Іноді лікарі рекомендують мед як альтернативу ліків. За словами фахівців, це засіб не має побічних ефектів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали легкі способи перевірки якості меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі