Теплі дні все більше нагадують про те, що скоро літо, а значить, саме час подумати про здоровий раціон, щоб бути готовими до купального сезону на всі 100%. Пропонуємо вам варіант корисного перекусу - зелений мус з горошку. Подавайте його разом з грінками або тостами, редисом і пармезаном.
Інгредієнти:
- листовий желатин 3 шт.
- 200 г зелений горошок
- цукор за смаком
- сіль за смаком
- мелений перець за смаком
- вершки для збивання 80 мл
Приготування:
Замочити листової желатин в холодній кип'яченій воді на 5 хвилин.
Налити в каструлю воду, довести до кипіння і додати зелений горошок. Відварити протягом декількох хвилин. Злити рідину.
За допомогою блендеру змолоти горошок в пюре.
Віджати желатин і додати в тепле пюре з горошку. Ще раз збити.
Протерти через сито, приправити за смаком цукром, сіллю і перцем. Остудити протягом 30 хвилин.
Холодні вершки збити до м'яких піків, додати до горошку і перемішати. Поставити в холодильник мінімум на 2 години.
Коментарі