пʼятниця, 22 березня 2024 18:19

Має виразний і ніжний смак: як приготувати зелений борщ з молодою кропивою

Має виразний і ніжний смак: як приготувати зелений борщ з молодою кропивою
Рецепт зеленого борщу з кропивою за подільським рецептом Фото: klopotenko

Навесні особливою популярністю користується зелений борщ. Хтось з українців звик готувати його з щавлем, а хтось обожнює варити з молодою кропивою і її появи чекає увесь рік.

Gazeta.ua ділиться подільським рецептом зеленого борщу з кропиви, неймовірний смак якого назавжди залишиться у вашій пам'яті.

Обов'язковою фішкою страви є додавання сметани. Вона підсилить смак борщу. Він тоді має виразний і водночас ніжний смак і це додає страві особливої свіжості та весняного аромату.

Інгредієнти

3 л води

300 г свинячої вирізки або ребер

червоний невеликий буряк - 1 шт.

4-5 середні картоплини

200 г кропиви

50 г зеленої цибулі

50 г зелені кропу та петрушки

1 лавровий лист

3 горошини чорного перцю

4-5 яєць.

Сметана для подачі

Як приготувати

Налийте в каструлю води. Коли закипить, вкиньте м'ясо та натертий на тертці буряк. За 20 хвилин кидайте нарізану кубиками картоплю і варіть усе ще 40 хв.

Тим часом зваріть яйця. Коли охолонуть - наріжте кубиками.

Приготуйте засмажку: влийте в сковороду 3 ст.л. олії. На ній посмажте нарізану кубиками цибулю та потерту на тертці моркву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитрість кулінарів, яка допоможе зварити смачний та поживний курячий бульйон

Одягніть рукавички, щоб кропива не жалила руки. З гілочок обірвіть всі листочки кропиви. Облийте їх окропом. Промийте холодною водою. Поріжте їх дрібно. Потім помийте зелену цибулю та кріп з петрушкою.

За 10 хвилин до кінця приготування у каструлю всипте яйця, кропиву, лавровий лист, перець, засмажку. За 5 хв до завершення - зелень. Готовий борщ зніміть з плити. Хай постоїть чверть години і можна наливати у тарілки.

Подавайте зелений борщ гарячим. Зверху кладіть ложку густої сметани.

Борщ - це традиційна українська страва, яку кожна господиня готує по-різному. Він може бути м'ясним або вегетаріанським, в залежності від рецепту.

Gazeta.ua пропонує переглянути, які продукти додати до борщу, щоб зберегти насичений червоний колір.

Зараз ви читаєте новину «Має виразний і ніжний смак: як приготувати зелений борщ з молодою кропивою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі