понеділок, 18 вересня 2023 18:52

Мариновані сливи за 40 хвилин: хитрість, яка робить їх пікантною закускою взимку

Мариновані сливи за 40 хвилин: хитрість, яка робить їх пікантною закускою взимку
Мариновані сливи з гвоздикою та корицею: зимовий рецепт Фото: pinterest

Замаринувати сливи на зиму можна лише за 40 хвилин.

Їх вважають ідеальною окремою закускою, а також підійдуть до м'яса, птиці, пише tsn.

Два бюджетні рецепти, як не потребують багато часу і коштів.

Мариновані сливи з гвоздикою

Приготування цієї заготівлі займає всього лише 40 хвилин. Щоб приготувати мариновані сливи на зиму з гвоздикою, вам знадобляться:

сливи;

1 літр води;

300 г цукру;

1 чайна ложка кориці;

15 гвоздик.

Як приготувати

Цих інгредієнтів вистачить на 3-літрову банку. Її потрібно заздалегідь підготувати і добре промити.

Потім щільно заповнити ємність сливами.

Приготувати маринад: гвоздика, вода, цукор та кориця повинні добре прокипіти. Цим окропом залити сливи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки стануть неймовірно хрумкими: що до них додати

Стерилізувати не менше 30 хвилин, потім закрити.

Дуже швидкі мариновані сливи на зиму до м'яса

Приготування займе лише 15 хвилин. Проте заготівля виходить дуже смачною та чудово підходить до м'яса. Вам знадобляться:

сливи;

солодка цибуля;

мускатний горіх та чорний перець;

250 г води;

150 г винного оцту;

1 чайна ложка солі;

5 столових ложок цукру;

1/2 чайної ложки кориці;

5-6 гвоздик.

Як приготувати

Всі інгредієнти для маринаду змішати та довести до кипіння. Відразу зняти з плити.
Сливи розрізати навпіл, витягнути кісточки. Цибулю розрізати на четвертинки, розділити на окремі пелюстки. Викласти ці інгредієнти шарами в банку.
Залити маринадом. Вживати в їжу ці мариновані сливи можна вже через 12 годин. А зберігати потрібно в холодильнику.

Заготовити на зиму можна будь-які овочі чи фрукти. Зачасту їх консервують.

Але можна зберегти всі смакові та корисні властивості плодів, якщо їх засушити. Поради щодо того, як правильно влітку насушити слив в домашніх умовах зібрала Gazeta.ua

Якщо сливи малі або середнього розміру, їх можна сушити цілими з кістками. А великі плоди краще розрізати на половинки і видалити кісточки.

Зараз ви читаєте новину «Мариновані сливи за 40 хвилин: хитрість, яка робить їх пікантною закускою взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі