вівторок, 28 квітня 2015 13:12

Лосось в медово-соєвому маринаді готують на грилі

Сезон шашликів і страв, приготованих на грилі, набирає обертів. І якщо з шашликом більш-менш все зрозуміло, то з правильним приготуванням риби для смаження знайомі далеко не всі. Пропонуємо вам спробувати зробити особливий маринад для червоної риби. Медово-соєвий ідеально підходить для приготування лосося на грилі, надає рибі незабутній смак і аромат.

 

Інгредієнти:

- філе лосося - 700 г

- лимонний перець - за смаком

- часниковий порошок - за смаком

- сіль - за смаком

- соєвий соус - 1/3 чашки

- мед або коричневий цукор - 1/3 чашки

- вода - 1/3 чашки

- рослинна олія - 1/4 чашки

Приготування:

Приправте філе лосося лимонним перцем, часниковим порошком і сіллю.

У маленькій мисці змішайте соєвий соус, рідкий мед, воду і рослинну олію.

Помістіть рибу з соєвою сумішшю у великій пластиковий пакет з застібкою. Поставте в холодильник на 2 години.

Розігрійте гриль до середньої температури. Злегка змастіть решітку і помістіть зверху рибу, видаліть надлишки маринаду.

Запікайте лосося по 6-8 хвилин з кожного боку. Готова риба повинна легко протикатися виделкою.

Зараз ви читаєте новину «Лосось в медово-соєвому маринаді готують на грилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі