вівторок, 29 січня 2013 19:33

Лимонні мафіни випікають 20 хвилин
6

Фото: Фото: Софія Горбатюк

24-річна киянка Інна Брикса готує лимонні мафіни для свого чоловіка, який їх дуже полюбляє. Каже, що приготування займає не так багато часу.

"Для лимонних мафін потрібно 2 чайні ложки лимонної цедри, 3 яйця, 300 мл цукру, 100 мл маргарину, 400 мл борошна, 200 мл кефіру, ванільний цукор або ванілін, 1.5 ч. ложки розпушувача тіста", - розповідає Інна.

"Один лимон натираю на дрібну тертку. Трішки вичавлюю сік, щоб потім лимон добре відчувався у мафінах. Добавляю яйця, цукор та збиваю".

За її словами, у рецепті деякі інгредієнти можна замінити іншими.

"Маргарин потрібно розтопити. Взагалі його можна замінити маслом. Але перше набагато дешевше. Кефір можна замінити сметаною. Але знову ж таки, кефір мені вигідніше купувати, ніж сметану. В скрутному фінансовому становищі сьогодні намагаюся економити на всьому. Але на смак мафін це не вплине. Розпушувач можна замінити содою", - каже вона.

"Змішавши всі інгредієнти, виливаю у спеціальні паперові форми. Заливати потрібно не повністю. Вистачить 2/3 форми. Адже розпушувач тіста зіграє свою роль – вони добряче збільшаться. Якщо немає спеціальних паперових форм, можна заливати у форми для кексів. Але їх перед тим потрібно змастити маслом та присипали поверх мукою, щоб потім їх легко можна було дістати. З паперовими формами, як на мене, дуже зручно, і виглядає красивіше. Але це не є принциповим. Випікати потрібно приблизно 20 хвилин при температурі 220 градусів".

У Інни Брикси в результаті виходить приблизно 16 мафін.

"Але часом може бути трішки менше. Але це завжди не менше 12 штук", - каже вона.

Інна зазначає, що готувати лимонні мафіни дуже легко.

"Загалом приготування не викликає труднощів. Все дуже просто та легко. Мафіни виходять дуже красивими та смачними, пухкенькими. Всередині мафіни за рахунок кефіру (чи сметани) стають пористими. Чоловік, батько та сестра їдять з великим задоволенням. Також це хороший варіант, якщо раптово завітають гості", - наголошує господиня.

Інна каже, що мафіни можна змастити додатково лимонною помадкою.

"За бажанням можна приготувати лимонну помадку та полити її зверху на мафіни. Для цього потрібно лимонний сік та цукрову пудру. Зазвичай я вичавлюю 3 столові ложки соку, кидаю пудри стільки, щоб суміш стала густою. Потім змащую нею мафіни. З півгодини вони мають постояти, аби помадка зверху стала твердішою. Якщо пофантазувати, то у мафіни можна добавити ізюм чи горіхи. Але потім під час випікання вони піднімаються не настільки високо, як без них. Тому тут слід визначитися, який смак ми хочемо тримати та яку саме форму. Але з додатковими інгредієнтами це також дуже смачно", - додає Інна.

Зараз ви читаєте новину «Лимонні мафіни випікають 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі