пʼятниця, 20 квітня 2007 07:09

"Живий хліб" випікають без дріжджів

У продажу з"явилися три сорти хліба під маркою "Живий хліб". Він зберігає свіжість 6–7 днів.

— Новий житній заварний хліб робимо за спеціальною рецептурою без дріжджів, на заквасках. Це підвищує його цінність для здоров"я і збільшує термін зберігання, — розповідає директор із питань технології "Полтавського хлібокомбінату" Людмила Малько. — Виробничий цикл приготування триває понад 20 годин.

Під маркою "Живий хліб" продаватимуть шість найменувань продукції. "Полтавський класичний" виготовляють із житнього солоду з додаванням тмину й картопляного пюре. Буханка вагою 1,05 кг коштує 3,6 грн. У "Кавказький" додають чорний і червоний перець, паприку й тмин. Ціна хлібини 1,05 кг — 4,2 грн. "Дарунок" містить курагу, чорнослив, ізюм, патоку, волоський горіх. Буханку  1,05 кг можна купити за 7,8 грн, а 400-грамову — за 3 грн.

— Новий хліб купують, але не масово, — розповідає продавець магазину N6 "Полтавського хлібокомбінату" на вул. Чапаєва. — Найчастіше запитують 400-грамовий "Дарунок".

Хліб "Баварський", "Джерело", "Дари Полтави" незабаром мають надійти в продаж.

Зараз ви читаєте новину «"Живий хліб" випікають без дріжджів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі