неділя, 19 травня 2024 18:45

Куряче філе у соусі теріякі: як приготувати ситну вечерю за 20 хвилин в азіатському стилі

Куряче філе у соусі теріякі: як приготувати ситну вечерю за 20 хвилин в азіатському стилі
Куряче філе з овочами з соусом теріякі: смачна вечеря для всієї сім'їФото: скріншот

Смачну, ситну та поживну вечерю можна приготувати за 20 хв. і при цьому не доклалати великих зусиль.

Спробуйте курку з овочами в азіатському стилі. Рецептом поділилась фудблогерка в ТікТок з ніком kate.nora.blog.

Інгредієнти

Куряче філе - 2 шт.

Перець солодкий - 1.5 шт.

Баклажан - 2 шт.

Корінь імбиру свіжий - 20 г

Часник, зубчики - 5 шт.

Зелена цибуля - 2 шт.

Оцет рисовий - 1 ст. л.

Соус соєвий - 100 мл

Олія кунжутна - 3 ст. л.

Оливкова олія - 3 ст. л.

Соус теріякі - 3 ст. л.

Кінза, гілочки - 3 шт.

Червоний перець чилі за смаком

Як приготувати

Куряче філе помийте, обсушіть, видаліть жир і плівочки. Поріжте невеликими довгуватими шматочками, як на відео.

Складіть у мисочку, додайте подрібнений часник, рисовий оцет і 50 мл соєвого соусу. Перемішайте і залиште маринуватися мінімум на 20 хв.

Тим часом помийте овочі, у перцю видаліть середину і поріжте вздовж на 8-10 частин.

Баклажан поріжте великими брусочками. Подрібніть імбир.

На добре розігріту сковороду налийте оливкову олію, викладіть шматочки курятини разом з часником і соусом і обсмажуйте помішуючи протягом 5 хв., всипте імбир, обсмажуйте пів хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечеря за 25 хв.: приготуйте медово-імбирні стегенця за рецептом Ектора

Додайте солодкий перець, влийте кунжутну олію і смажте помішуючи ще 2 хв. Додайте решту соєвого соусу.

Покладіть баклажани і обсмажуйте помішуючи ще приблизно 7 хв. Додайте соус теріякі, перемішайте та обсмажуйте ще хвилину.

Всипте порізаний чилі, кінзу і зелену цибулю. Перемішайте і вимкніть.

За бажанням можна трішки посипати кунжутом.

@kate.nora.blog Смачно, швидко і досить дієтично. Спробуйте! Вам знадобиться: • 2 шт курячих філе • 2 середніх баклажани • 1,5 солодких перці (болгарський або капі) • 20 г кореню імбиру • 5 зубчиків часнику • 2 шт. зеленої цибулі • 1 ст. л рисового оцту • 100 мл соєвого соуса • 3 ст.л кунжутної олії • 3 ст.л соусу теріякі • 3 гілочки кінзи • 3 ст.л оливкової олії • Перець чилі за смаком Куряче філе помийте, обсудіть, видаліть жир і плівочки. Поріжте невеликими продовгуватими шматочками, як на відео. Складіть у мисочку, додайте подрібнений часник, рисовий оцет і 50 мл соєвого соусу. Перемішайте і залиште маринуватися мінімум на 20 хвилин. Тим часом у перцю видаліть середину і поріжте вздовж на 8-10 частин. Баклажан поріжте крупними брусочками, як на відео. Подрібніть імбир. На добре розігріту сковороду налийте оливкову олію, викладіть шматочки курятини і обсмажуйте помішуючи протягом 5 хвилин, всипте імбир, обсмажуйте пів хвилини. Додайте солодкий перець, влийте кунжутну олію і смажте помішуючи ще 2 хвилини. Додайте решту соєвого соусу. Покладіть баклажани і обсмажуйте помішуючи ще приблизно 7 хвилин. Додайте соус теріякі, перемішайте і обсмажуйте ще 1 хвилину. Всипте порізаний чилі, кінзу і зелену цибулю. Перемішайте і вимкніть. #курка #рецептиукаїнською #овочі #азійськакухня #китайськакухня #рецепт #stirfry #chikenstirfry ♬ TEXAS HOLD 'EM - Beyoncé

Курка у карамельному соусі до відвареного рису - ідеальний варіант для сімейної вечері.

Для приготування знадобиться лише набір улюблених спецій, колу та власне м'ясо.

Зараз ви читаєте новину «Куряче філе у соусі теріякі: як приготувати ситну вечерю за 20 хвилин в азіатському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі