Смачну, ситну та поживну вечерю можна приготувати за 20 хв. і при цьому не доклалати великих зусиль.
Спробуйте курку з овочами в азіатському стилі. Рецептом поділилась фудблогерка в ТікТок з ніком kate.nora.blog.
Інгредієнти
Куряче філе - 2 шт.
Перець солодкий - 1.5 шт.
Баклажан - 2 шт.
Корінь імбиру свіжий - 20 г
Часник, зубчики - 5 шт.
Зелена цибуля - 2 шт.
Оцет рисовий - 1 ст. л.
Соус соєвий - 100 мл
Олія кунжутна - 3 ст. л.
Оливкова олія - 3 ст. л.
Соус теріякі - 3 ст. л.
Кінза, гілочки - 3 шт.
Червоний перець чилі за смаком
Як приготувати
Куряче філе помийте, обсушіть, видаліть жир і плівочки. Поріжте невеликими довгуватими шматочками, як на відео.
Складіть у мисочку, додайте подрібнений часник, рисовий оцет і 50 мл соєвого соусу. Перемішайте і залиште маринуватися мінімум на 20 хв.
Тим часом помийте овочі, у перцю видаліть середину і поріжте вздовж на 8-10 частин.
Баклажан поріжте великими брусочками. Подрібніть імбир.
На добре розігріту сковороду налийте оливкову олію, викладіть шматочки курятини разом з часником і соусом і обсмажуйте помішуючи протягом 5 хв., всипте імбир, обсмажуйте пів хвилини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечеря за 25 хв.: приготуйте медово-імбирні стегенця за рецептом Ектора
Додайте солодкий перець, влийте кунжутну олію і смажте помішуючи ще 2 хв. Додайте решту соєвого соусу.
Покладіть баклажани і обсмажуйте помішуючи ще приблизно 7 хв. Додайте соус теріякі, перемішайте та обсмажуйте ще хвилину.
Всипте порізаний чилі, кінзу і зелену цибулю. Перемішайте і вимкніть.
За бажанням можна трішки посипати кунжутом.
@kate.nora.blog Смачно, швидко і досить дієтично. Спробуйте! Вам знадобиться: • 2 шт курячих філе • 2 середніх баклажани • 1,5 солодких перці (болгарський або капі) • 20 г кореню імбиру • 5 зубчиків часнику • 2 шт. зеленої цибулі • 1 ст. л рисового оцту • 100 мл соєвого соуса • 3 ст.л кунжутної олії • 3 ст.л соусу теріякі • 3 гілочки кінзи • 3 ст.л оливкової олії • Перець чилі за смаком Куряче філе помийте, обсудіть, видаліть жир і плівочки. Поріжте невеликими продовгуватими шматочками, як на відео. Складіть у мисочку, додайте подрібнений часник, рисовий оцет і 50 мл соєвого соусу. Перемішайте і залиште маринуватися мінімум на 20 хвилин. Тим часом у перцю видаліть середину і поріжте вздовж на 8-10 частин. Баклажан поріжте крупними брусочками, як на відео. Подрібніть імбир. На добре розігріту сковороду налийте оливкову олію, викладіть шматочки курятини і обсмажуйте помішуючи протягом 5 хвилин, всипте імбир, обсмажуйте пів хвилини. Додайте солодкий перець, влийте кунжутну олію і смажте помішуючи ще 2 хвилини. Додайте решту соєвого соусу. Покладіть баклажани і обсмажуйте помішуючи ще приблизно 7 хвилин. Додайте соус теріякі, перемішайте і обсмажуйте ще 1 хвилину. Всипте порізаний чилі, кінзу і зелену цибулю. Перемішайте і вимкніть. #курка #рецептиукаїнською #овочі #азійськакухня #китайськакухня #рецепт #stirfry #chikenstirfry ♬ TEXAS HOLD 'EM - Beyoncé
Курка у карамельному соусі до відвареного рису - ідеальний варіант для сімейної вечері.
Для приготування знадобиться лише набір улюблених спецій, колу та власне м'ясо.
Коментарі