неділя, 05 жовтня 2014 20:28

Котлети "Черепашки" смакують холодними
6

Фото: Фото надане Олесею Мартинюк

Вінничанка Леся Мартинюк мріє написати кулінарну книгу, щоб зібрати усі цікаві рецепти страв для дітей. Такі вишукує в Інтернеті по відповідних рубриках. Уже має в запасі понад півсотні страв, приготуванням яких ділиться із молодими матусями.

- В самої двоє діток, і часом заставити з'їсти буденну страву просто неможливо. Доньці не подобається, що в страві цибуля. Син не хоче, бо додала моркву чи перець. Вигадую, як можу, аби їх зацікавити. Котлети-черепашки на сніданок - діти і чоловік шикуються в чергу.

Інгредієнти:

- мясний фарш - 300-400 грамів

- дитячі сосиски - 5 штук

- сир бутербродний в пластинках - 1 упаковка

- гвоздика або чорний перець горошком

- листя салату

Приготування:


Сосиску розрізаємо вздовж на дві половинки, потім поперек. З одного боку робимо ножем два надрізи. Виходить чотири "лапки" для черепашки. Те ж проробляємо ще з двома сосисками. Ті шматочки, які залишилися - розрізаємо на три частини: кінці сосисок - це "голівки" двох черепашок, а середина - "хвостики". На кожній "голівці" робимо горизонтальний надріз - це буде "ротик".

Фарш солимо і перчимо, формуємо котлети. Встромляємо в них "лапки", "хвостик", "голівку".

З гвоздики або горошин перцю робимо оченята. Переходимо до панцира. Пластинки сиру нарізаємо смужками. У вигляді сіточки викладаємо на котлету - "спинку" черепашок.

Ставимо наші котлети в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин. Як тільки сир почне запікатися - накриваємо котлети фольгою.

Хвилин за п'ять до кінця запікання фольгу знімаємо, щоб дати сиру підрум'янитися. Гарячі котлетки викладаємо на зелень і відразу подаємо до столу.

Зараз ви читаєте новину «Котлети "Черепашки" смакують холодними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі