субота, 11 вересня 2021 02:28

Кетчуп зі слив: Клопотенко розсекретив простий рецепт

Кетчуп зі слив: Клопотенко розсекретив простий рецепт
Час приготування 1 год. 20 хв. Фото: klopotenko.com

Кетчуп готують не лише з томатів чи перцю, але й з цибулі, яблук, або слив. Такий соус є відмінним доповненням до більшості страв: смаженої картоплі, м'яса, супів, пасти. Одним із найсмачніших рецептів поділився український кулінарний блогер Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

сливи - 1 кг;

томати - 2 шт.;

солодкий перець - 1 шт.;

часник - 1 зубець;

перець чилі - 1 шт.;

оцет - 2 ст. л.;

цукор - 1 ст. л.;

сіль - 1 ч. л.

Приготування:

Очищені сливи нарізати довільними шматками. Так само, як і томати, солодкий перець та чилі. Пропустити овочі та фрукти через м'ясорубку. Зубець часнику – через часникочавку. Отриману суміш поєднати у сотейнику з цукром та сіллю. Варити на невеличкому вогні приблизно 40 хвилин чи 1 годину. Час залежить від бажаної консистенції. Додати оцет та змішати. Готовий кетчуп зі слив перелити в стерилізовані банки та закрити кришками. Зберігати в прохолодному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три рецепти пасти, які урізноманітнять будь-який обід

Любов українців до м'яса шалена. Їдять смаженим, тушкованим, вареним чи запеченим на мангалі. Способів приготування чимало, як і апетитних рецептів. Одним із найсмачніших поділився ресторатор та кулінарний блогер Євген Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Кетчуп зі слив: Клопотенко розсекретив простий рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі