Паста - проста, ситна водночас вишукана страва. Завоювала популярність не лише на батьківщині - в Італії, але в Україні. Готується швидко й не потребує особливих кулінарних вмінь, особливо, якщо придбати готове тісто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вразити близьких - три оригінальні рецепти кавових коктейлів
Карбонара
Інгредієнти:
тісто – 300 г;
бекон – 200 г;
яйця – 4 шт.;
пармезан – 200 г;
вершки – 40 г;
оливкова олія 1 ст. л.;
сіль, перець – за смаком;
Приготування:
Натерти сир та змішати із жовтками. Розкачати тісто в тонку прямокутну пластину. Нарізати на довгі смужки - 0,5 см в ширину. Відварити до готовності в киплячій воді - 3 хв. Обсмажити бекон. Готову пасту змішати з беконом. Викласти в миску з жовтками, сиром і вершками. Перемішати та подати до столу.
Паста Болоньєзе
Інгредієнти:
спагеті – 300 г;
цибуля – 1 шт.;
стебло селери – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
яловичий фарш – 200 г;
свинячий фарш – 200 г;
помідор – 3 шт.;
часник – 3 зубці.
Приготування:
Обсмажити на оливковій олії до м'якості нарізану цибулю, через хвилину – селеру, через дві – моркву. Тушкувати м'ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м'ясо не підрум'яниться. Варити спагеті в підсоленій воді. Змішати м'ясо з овочами, додати подрібнені помідори, обсмажити до готовності. У самому кінці додаємо часник та пасту.
Паста з соусом Песто
Інгредієнти:
листя базиліку – 3/4 скл.;
пармезан – 1/2 скл.;
кедрові горіхи – 3 ст. л.;
часник – 2 зубці;
олія – 1/3 скл.;
вершки – 1/3 скл.;
сіль, перець – за смаком;
спагеті – 340 г;
помідор – 2 шт.;
Приготування:
У блендер скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль та перець. Невеликими порціями влити оливкову олію. У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. Влити соус песто і перемішати. Макарони відварити в підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори та перемішати.
Страви італійської кухні набувають все більшої популярності серед українців. Мають вишуканий вигляд, але готуються просто. Їх смак не сплутаєш з жодним іншим.
Коментарі