неділя, 07 січня 2024 18:27

Капуста по-грузинськи: як приготувати ідеальну закуску вдома

Капуста по-грузинськи: як приготувати ідеальну закуску вдома
Квашена капуста по-грузинськи – вже за тиждень можна смакувати червоними пелюстками Фото: Сегодня

Рожеві пелюстки капусти, які користуються популярністю серед покупців на ринку, можна приготувати вдома.

Неймовірно смачний рецепт, за яким готують грузини, сподобається одразу

Грузини квасять капусту зі свіжою петрушкою, селерою з додаванням великої кількості часнику. Розсіл перед заливанням потрібно обов'язково процідити, пише telegraf.

Інгредієнти

Капуста – 2,5 кг

Буряк – 700-800 г

Петрушка – 250-300 г

Селера – 400 г

Часник – 12 зубчиків

Гострий мелений перець – 2 ч. л.

Чорний перець горошком, насіння коріандру – по 1 ч. л.

Сіль – 50-60 г

Цукор – 20 г

Лаврове листя – 3 шт.

Вода – 3 л

Як приготувати

Воду для розсолу виливаємо в глибоку каструлю. Додаємо у неї цукор, сіль, коріандр, перець горошком, лаврове листя.

Ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння. Готуємо все 10 хвилин.

Селеру нарізаємо середніми кільцями. До неї додаємо крупно нарізану петрушку і буряк, накришений крупною соломкою. Все посипаємо гострим перцем і перемішуємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як закрити зелені помідори: рецепт пікантної закуски на зиму

Капусту нарізаємо великими скибочками. Приступаємо до викладання шарів.

У банку викладаємо перший шар овочевої суміші. Додаємо 2 зубчики часнику, утрамбовуємо капусту. І так продовжуємо шарами, доки овочі не закінчаться.

Проціджуємо розсіл і заливаємо його в банку. Накриваємо кришкою, але не закриваємо, і відправляємо капусту в тепле місце.

Замаринувати сливи на зиму можна лише за 40 хвилин.

Їх вважають ідеальною окремою закускою, а також підійдуть до м'яса, птиці.

Зараз ви читаєте новину «Капуста по-грузинськи: як приготувати ідеальну закуску вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі