середа, 30 липня 2014 00:04

Кабачкові мафіни подають як закуску до пива
5

Влітку до пива крім традиційних закусок подають легкі і оригінальні закуски із сезонних овочів. Одна з таких — мафіни з кабачків. Ірина Данилець із Києва такі готує вже другий рік. Рецепт привезла із чехії. Каже найприємніше, що гості й не здогадуються, що кекси із кабачків.

Інгредієнти:

- мука -100 гр.

- молоко 70 мл.

- базілік 1 ст. л

- перец чорний мелений

- сир -50 гр.

- яйце -1 шт.

- сіль-0,5 ч.л.

- розпушувач -0,5 ч.л.

- масло вершкове -30 гр

- помидори -1 шт.

- кабачок -1 шт

Приготвання:

Муку змішати з розпушувачем, вбити яце.

Вершкове масло попередньо розтопити в мікрохвильовці і охолодити. Вилити в тарілку з мукою, додати сіль молоко. Збити все вручну вилкою.

Додати базилік, перець, ще раз перемішати.

Молодий кабачок натернти на тертці, віджати сік. Помідор ошпарити, зняти шкірку і дрібно порізати. Сир натерти на дрібній терці, додати в тісто.

Форми для кексів застелити спеціальним папером для випічки або вставити паперові формочки. Розлити тісто у форми.

Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Охолодити в духовці.

На замітку:

Кабачкові мафіни для святкового столу зверху прикрашають сирним кремом. Для нього 100 грамів сиру перетерти з вершками, додати часник і зелень. Крем викласти спеціальним шприцом. Прикрасити оливкою.

Зараз ви читаєте новину «Кабачкові мафіни подають як закуску до пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі