середа, 17 липня 2024 11:56

Хрумкі і надзвичайно смачні: як засолити огірки холодним способом

Хрумкі і надзвичайно смачні: як засолити огірки холодним способом
Хрумкі і збережуть смак: як засолити огірки без стерилізації Фото: pinterest

Кожна господиня намагається зробити заготовки на зиму із огірків.

Холодний спосіб закривання цих овочів дозволяє зберегти більше вітамінів та корисних речовин. А ще огірки не втрачають свій натуральний смак та хрумкість.

Крім того, цей процес не потребує додаткового часу на стерилізацію, що робить процес швидшим та простішим.

Інгредієнти для засолювання огірків

Огірки.

Різноманітні спеції - часник, кріп, перець горошком.

Листя смородини, вишні, хрону.

Гострий червоний перчик - шматочок маленький для тих, хто любить.

Сіль у розрахунку - 2 столові ложки на літр води.

Засолювання огірків холодним способом на зиму

Щоб правильно розрахувати кількість води, яка потрібна на банку, закладіть огірки щільно в банку та залийте водою. На трьох літрову банку потрібно буде приблизно півтора літра води.

Ретельно помийте огірки під холодною водою. Замочіть огірочки на 3-4 години для відновлення тургору. Після замочування гострим ножем обріжте кінці та ще раз промийте у холодній воді.

Помийте листя хрону, вишні, смородини, кропу. Очистіть зубки часнику від лушпиння. Гострий перець промийте та наріжте кільцями.

Простерилізуйте банки та капронову кришку зручним для вас способом - помийте теплою водою із содою, облийте кип'ятком, просушіть у гарячій духовці.

Покладіть в банку спеції, зелень, огірки шарами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки за 30 хв.: як приготувати швидку закуску для сімейного застілля

Насипте сіль та залийте некип'яченою холодною водою. Зверху покладіть зелень.

Прикрийте банку кришкою та залиште на 3 дні бродити. Розсіл під час бродіння буде виливатися, тому під банку краще підставити якусь тарілку.

Через 3 дні злийте розсіл прокип'ятіть його 1-2 хвилини. Залийте гарячим розсолом огірки до верху банки, закрийте щільними капроновими кришками, Якщо розсолу не вистачає, додайте води в киплячу воду, щоб прокипіли разом зі старим розсолом.

Коли банки охолонуть, ще раз злийте розсіл, закип'ятіть його та залийте ним огірки. Після чого закатайте банки з огірками.

Зберегти літні огірки на зиму - мрія кожної господині. Особливо, якщо немає можливості тримати консервацію в погребі.

Пропонуємо вам рецепт, який дозволить насолоджуватись хрусткими огірками протягом усього холодного сезону, навіть якщо ви живете в квартирі.

Цей простий і надійний рецепт дозволить насолодитись смачними домашніми огірками навіть у міській квартирі.

Зараз ви читаєте новину «Хрумкі і надзвичайно смачні: як засолити огірки холодним способом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі