неділя, 07 січня 2024 20:18

Хачапурі по-аджарськи: як приготувати ситну грузинську випічку вдома

Хачапурі по-аджарськи: як приготувати ситну грузинську випічку вдома
Хачапурі по-аджарськи: ситна грузинська випічка, яку можна приготувати вдома Фото: pinterest

Хачапурі по-аджарськи - одна з найпопулярніших грузинських страв. Але й українці її полюбляють.

Зовсім не обов'язково йти до кафе чи ресторану, щоб скуштувати цю смакоту. Хрустку і водночас соковиту та ситну випічку можна приготувати вдома.

Кулінарний блогер Анна поділилася в Instagram рецептом смачного хачапурі по-аджарськи.

Інгредієнти

яйця - 1 шт.

молоко - 70 мл

вода - 70 мл

олія - 40 г

цукор - 1 ч. л.

сіль - 1/2 ч. л.

борошно - 300 г

сухі дріжджі - 5 г

жовток та 2 ст. л. молока для змащування хачапурі

Начинка

сулугуні - 300 г

кисломочний сир - 100 г

молоко - 80 мл

жовтки - 2 шт.

Як приготувати

З'єднайте яйце, сіль, цукор, молоко, воду та олію, перемішайте вінчиком.

Додайте до рідких інгредієнтів борошно просіяне, дріжджі, замісіть тісто.

Вимішуйте тісто на поверхні до 10 хвилин до м'якості та однорідності. Тісто може трохи липнути до рук, це нормально, не забивайте його борошном.

Перекладіть тісто в миску змащену краплею олії, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1-1,5 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сирники по-аджарськи в домашніх умовах

Для начинки: з'єднайте натертий сулугуні, кисломолочний сир, молоко. Перемішайте.

Тісто розділіть на дві частини. Розкачайте в овали, в бортики викладіть начинку, защипніть і надайте форму.

Перекладіть на пергамент, викладіть начинку, що залишилася, усередину. За бажанням бортики змастіть жовтком, змішаним з молоком і запікайте 25 хвилин при 210 С.

Хачапурі можна приготувати на сковорідці і в духовці. Для швидкої випічки можна навіть використати лаваш.

Національне агентство охорони культурної спадщини Грузії прийняло рішення присвоїти національній страві хачапурі статус нематеріальної пам'ятки культурної спадщини країни. У відповідному указі глави Агентства з охорони культурної спадщини Ніколоза Антидзе зазначено, що хачапурі стало "візитною карткою грузинської кулінарної культури"
Зараз існує більше 50 видів хачапурі, найвідомішими з яких імеретинський, мегрельський і ачарулі-хачапурі.

Зараз ви читаєте новину «Хачапурі по-аджарськи: як приготувати ситну грузинську випічку вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі