пʼятниця, 18 жовтня 2024 11:42

Готуємось до холодів: п'ять гарячих напоїв, які миттєво зігріють
5

Осінні дні з першими морозами часто приносять з собою холод та підвищують ризик застуд. Але зігрітися та зміцнити імунітет можна за допомогою гарячих напоїв, які дарують не лише тепло, а й користь для здоров'я.

Gazeta.ua пропонує п'ять рецептів, які не лише зігріють у холодні дні, а й внесуть комфорт та затишок у ваш дім.

Глінтвейн з ягодами та грушами

Автор: klopotenko.com
  Глінтвейн з ягодами та грушами
Глінтвейн з ягодами та грушами

Інгредієнти на 3 порції: 3 груші (тверді сорти); 1-2 пляшки сухого червоного вина; 200 г замороженої ожини; цедра чверті апельсина; 4 зірочки бадьяна; 4 зерна кардамону; 2-3 зірочки гвоздики; 1 паличка кориці; 90-110 г цукру.

Як приготувати

У каструлю відповідного розміру виливаємо вино. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші повністю покриті, при цьому кількість цукру можна збільшити. Спецій буде достатньо, як у цьому рецепті. А якщо ви зупинилися на одній пляшці вина, то вам потрібно буде перевертати груші на різні боки, щоб вони змогли просочитися.

У груш зрізаємо дно та чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам'ятайте, що для цього рецепту нам потрібні тверді сорти груш.

Викладаємо груші у вино, додаємо цукор та спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.

За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн з ягодами розливаємо по кружках, додавши в кожну часточку апельсина.

Масалу або молочний чай

Автор: pinterest
  Масалу
Масалу

Молоко - 250 мл

Чорний чай - 1 ч. л.

Цукор - 2 ч. л.

Вода - 750 мл

Свіжий імбир - 1/2 ст. л.

Гвоздика - 4 шт

Щіпка меленої кориці

Щіпка мускатного горіха

Мелений кардамон

Як приготувати

Воду доведіть до кипіння, додайте спеції та кип'ятіть протягом 10 хвилин. Додайте дрібно|мілко| порубаний імбир. Через пару хвилин додайте молоко та цукор і кип'ятіть ще 5 хвилин. Зніміть з вогню, всипте чай і дайте напою настоятися протягом 3-5 хвилин.

Грог із чаєм та коньяком

Автор: pinterest
  Грог з чаєм і коньяком
Грог з чаєм і коньяком

Інгредієнти на 2 порції: 400 мл завареного чорного чаю; 2 палички кориці; 3 зірочки анісу; 5 зерен кардамону; 2-3 ст. л. цукру; 50-100 мл коньяку

Як приготувати

Заварити чорний чай. Можете використати будь-який улюблений сорт. Перелити чай у невелику каструлю, додати цукор, прянощі та варити на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин.

За хвилину до готовності додати коньяк і розлити грог по кухлях.

Обліпиховий чай

Автор: pinterest
  Обліпиховий чай
Обліпиховий чай

Інгредієнти: 150 г обліпихи (згодиться як заморожена так і свіжа, але не сушена); 2 ст. л чорного чаю (або ж 4-5 порційних пакетиків); 2 ст. л меду; 500 мл води питної.

Як приготувати

Необхідно 100 г обліпихи перебити в пюре. Висипати суміш у чайник, додати залишок цілих ягід, засипати чай. Залити інгредієнти окропом. Дати напою настоятись 10-20 хвилин. Процідити, та підігрівати перед подачею, додаючи ложечку меду до чашок перед вживанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна пити під час застуди: цьому списку ви здивуєтесь

Збитень медовий

Автор: pinterest
  Збитень медовий
Збитень медовий

Інгредієнти: 1л питної води; 1/2 склянки цукру; 150г меду; 3 лаврових листки; 5 г імбиру; 5 г кориці; 5 г гвоздики.

Як приготувати

Всі інгредієнти потрібно змішати та довести до кипіння, протримавши на плиті 15 хвилин, періодично знімаючи піну. Потім дати настоятись 30 хвилин. Далі процідити через щільний шар марлі. Налити збитень у чайник та знову довести до кипіння.

Курячі бульйони вважаються одними з основних перших страв.

Дехто вважає, що вони допомагають вилікувати симптоми застуди. Наприклад, у Великій Британії вважають їх справжніми ліками від грипу. А в США курячий суп почав використовуватися для лікування симптомів застуди ще в XII столітті.

Зараз ви читаєте новину «Готуємось до холодів: п'ять гарячих напоїв, які миттєво зігріють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі