середа, 09 листопада 2016 13:15

Голубці з перловкою подають із грибним соусом

Голубці з перловкою подають із грибним соусом
Фото: goodhouse.com.ua

Голубці з перловкою смакують по-новому. Вони нічим не поступаються звичному рецепту. Родзинкою страви є грибний соус. Білі гриби дають незвичайний аромат та присмак.

Інгредієнти:

капуста 1 шт.

перловка 2 жмені

білі гриби 5 шт.

печериці 15 шт.

корінь селери 1 шт.

морква 1 шт.

цибуля 1 шт.

оливкова олія 2 ст. л.

сіль за смаком

перець за смаком

Для соусу:

білі гриби 1 шт.

печериці 3 шт.

зелена цибуля 3-4 шт

чебрець 1 гілка

Приготування

Покладіть качан капусти в пароварку на 15-20 хвилин. Потім відокремте 12-16 верхнього листя і відбийте молотком їх потовщену частину.

Перловку залийте великою кількістю холодної води в сотейнику. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20 хв.

Відкиньте на сито і обсушіть. Очистіть овочі. Наріжте цибулю, моркву, корінь селери, білі гриби і печериці.

Змішайте з перловкою і викладіть в ємність для пароварки, готуйте 20 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляні крокети начиняють шпротами з петрушкою

Приправте олією, сіллю і перцем. Капустяне листя розкладіть на поверхні столу.

В центр кожного покладіть по 1-2 ст. л. начинки і поверніть конвертом. Покладіть в пароварку і готуйте 15-20 хв.

Для соусу гриби наріжте скибочками, покладіть в сотейник і злегка обсмажте на середньому вогні в маслі, 5-7 хв, додайте борошно і 300 мл води.

Варіть, помішуючи, до загусання, 10 хв. Додайте дрібно нарізані цибулю і чебрець, посоліть за смаком.

Зараз ви читаєте новину «Голубці з перловкою подають із грибним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі