вівторок, 15 листопада 2016 15:20

Глінтвейн варять із сушеними грушами та корицею

Глінтвейн варять із сушеними грушами та корицею
Фото: weloveua.com

В морозну погоду зігрітися можна не тільки чашкою чаю, а й теплим вином. Глінтвейн є традиційним зимовим напоєм у країнах Європи. Його можна варити по-різному. Смак напою залежить від спецій та якості вина. З сухого вина буде глінтвейн різкішим, а з напівсолодкого - солодший.

"У сезон холодів завжди гріюся глінтвейном, — каже киянка Світлана Данчук. — Виходить солодкий напій від якого трохи хмеліє голова. Аромат спецій та сушених фруктів розслабляє після робочого дня".

Інгредієнти:

150 мл води

150 г цукру

1 л червоного вина

3-4 бутони гвоздики

4 горошини духмяного перцю

2 палички кориці

2 сушені груші

5 кружалець яблук

Приготування:

Змішати воду та цукор. Довести до кипіння. Налити червоне вино.

Додати гвоздику, духмяний перець та дві палички кориці, перемішати.

Нагріти напій, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню й кинути сушені груші та яблука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яблука в чорній карамелі дозрівають в морозилці

На склянку надіти шматок лимона чи апельсина. Це зробить напій ароматнішим.

Готовий глінтвейн п'ю не одразу. Спеції повинні "віддати" свої аромати. Настоювати 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Глінтвейн варять із сушеними грушами та корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі