середа, 20 січня 2021 09:50

Єлизавета Глінська розкрила рецепт плаваючого десерту

Єлизавета Глінська розкрила рецепт плаваючого десерту
Єлизавета Глінська безе подає з горіхами та ягодами. Фото: instagram.com

Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.

"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.

Інгредієнти крему:

300 мл вершків 30-35%

300 мл молока

1/2 палички ванілі

5 жовтків

1,5 ст. л. цукру

Інгредієнти безе:

2 білків

4 ст. л. цукру

цедра лимону

1 ч. л. лимонного фрешу

Приготування:

У каструлі змішати жовтки з цукром. Додати молоко, вершки, ваніль. На середньому вогні довести до загустіння. Не перегріти білки, щоб не згорнулися.

Зняти з вогню, процідити через сито, вилити у миску. Накрити харчовою плівкою, поставити у холодильник на ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулетики з індички і грибів від Ольги Сумської

Для приготування безе лимон натерти на грубій тертці. У мисці з'єднати цедру з цукром, білками та соком лимона. Розігріти на водяній бані, варити на малому вогні 10 хв. до розтанення цукру. Зняти з вогню, процідити через сито, збити блендером.

У глибоку тарілку налити крем англез. Зверху викласти шар меренги, задекорувати горіхами або ягодами.

Олів'є буває з куркою або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Салат може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту або дієтичним чи вегетаріанським.

От Єлизавета Глінська робить його з яловичим язиком і домашнім майонезом.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета Глінська розкрила рецепт плаваючого десерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі