понеділок, 28 грудня 2020 11:20

Новорічне олів'є Єлизавети Глінської вражає складниками

Новорічне олів'є Єлизавети Глінської вражає складниками

Олів'є буває з куркою або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Салат може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту або дієтичним чи вегетаріанським.

От Єлизавета Глінська робить його з яловичим язиком і домашнім майонезом.

"Не уявляю Новий рік без олів'є, із задоволенням його готую. Важливо майонез збивати занурювальним блендером, а олію додавати дуже тонкою цівкою. Інакше не буде пишної легкої маси. Щодо язика, то кидайте його в окріп і варіть до готовності", – говорить шеф-кухар.

Інгредієнти:

400 г язика (відвареного)

1 морквина

4 картоплини

2 середніх огірка

2 солоних огірка

1 цибулина

100 г зеленого консервованого горошку

3 яйця

100 г майонезу: 2 жовтки, 1 ч. л. гірчиці, 300 мл олії, сік лимона за смаком, 100 г сметани

Приготування:

На майонез збити жовтки з гірчицею і соком лимона. Додати тонкою цівкою ½ частини олії порціями і продовжувати збивати. Додати порціями йогурт, потім олію і продовжувати збивати. Довести до смаку сіллю і соком лимона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічна закуска нагадує справжні мандарини

Для олів'є відварити язик у підсоленій воді, залити холодною водою, дати охолонути і зняти шкірку.

Відварити картоплю, моркву, яйця. Нарізати язик, картоплю, моркву, яйця, цибулю і огірки невеликим кубиком.

Замаринувати цибулю в суміші солі, цукру, 1 ч. л. олії та 1 ч. л. оцту. Перемішати всі інгредієнти, заправити майонезом, довести до смаку сіллю.

Єлизавета Глінська готує легкі безе з кремом до святкового столу. Цей ніжний десерт, як ніколи є доречним на зимовому святкуванні, адже нагадує сніжки.

Кондитер безе перемащує кремом "Шарлотт" і викладає на тарілку. Ці солодкі кульки прекрасно доповнять святкове меню.

Зараз ви читаєте новину «Новорічне олів'є Єлизавети Глінської вражає складниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі