четвер, 08 серпня 2024 07:50

Два цікаві способи, як правильно заморозити кабачки

Автор: pixabay
  Кабачки заморожують вже приготовленими
Кабачки заморожують вже приготовленими

Якщо заморозити кабачки в сирому вигляді, їх текстура і смак погіршаться. Вони стануть надто мʼякими і водянистими.

Обов'язково спочатку бланшуйте або приготуйте перед заморожуванням, щоб зберегти колір, смак і поживні речовини, пише shuba.

Як заморозити бланшовані кабачки

Кабачки наріжте товстими кружечками або брусочками.

Доведіть каструлю з водою до кипіння. Приготуйте миску з крижаною водою і застеліть деко кухонним папером.

Варіть кабачки близько хвилини. Вийміть шумівкою і відразу ж опустіть у миску з крижаною водою. Залиште ще на хвилину. Процідіть і викладіть на деко, застелене кухонним папером. Обсушіть. Потім викладіть кабачки на інше деко і заморозьте до твердого стану. Перекладіть в маркований пакет для заморожування. Можна зберігати замороженими до року.

Як заморозити смажені кабачки

Кабачки наріжте товстими кружечками або кубиками, потім скропіть оливковою олією і викладіть на деко.

Запікайте 15-20 хвилин, залежно від товщини кабачків, при 200°C.

Дайте повністю охолонути перед заморожуванням.

Автор: pixabay
  Кабачки заморожують вже приготовленими
Кабачки заморожують вже приготовленими

Як правильно готувати із заморожених кабачків

Немає потреби розморожувати заморожені кабачки перед приготуванням — кидайте їх прямо в страви, які готуватимуться - запікатися або тушкуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ананаси" з кабачків: як приготувати унікальну зимову закрутку

Щоб заморожені кабачки не стали занадто м'якими, можете обсмажити їх на розпеченій сковороді з невеликою кількістю оливкової олії або вершкового масла протягом хвилини або близько того, поки вони не стануть гарячими.

Чи можна повторно заморозити

Кабачки складаються з великої кількості води. Після другого заморожування кабачки втрачають більше вологи. Це зіпсує текстуру і зробить їх сухими та позбавить смаку.

Що можна приготувати із заморожених кабачків

Заморожені кабачки чудово смакуватимуть в перших стравах. Спробуйте приготувати звичайний суп з кабачками. Або овочевий пиріг на дріжджах. Ще додавайте заморожені кабачки до гарнірів. Наприклад у ризото або овочеве рагу з пшоном.

Термін зберігання курячих яєць можна продовжити у морозильній камері. Сирі цілі яйця, яєчний білок та яєчний жовток можна заморозити на рік. При цьому вони не втратять свої смакові якості. Але важливо нати як це зробити правильно.

Кинути коробку з сирими яйцями у морозилку - не варіант. Якщо зробите це, оболонки тріснуть, коли білки та жовтки замерзнуть.

Зараз ви читаєте новину «Два цікаві способи, як правильно заморозити кабачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі