понеділок, 26 грудня 2011 10:59

Домашній празький торт коштуватиме удвічі дешевше за фабричний

Приготування цього святкового торту займає півгодини. За найдорожчими показниками такий торт коштуватиме 24 грн. Якщо ж використовувати замість масла маргарин і взяти яйця „бій", то вийде ще дешевше. Середня вага торту – 500 г. Магазинний аналог гіршої якості коштує вдвічі дорожче.

Як готувати: маргарин або вершкове масло розтерти виделкою, додати яйця і збивати масу міксером. Додати 1 склянку просіяного борошна, заздалегідь змішаного з 1 чайною ложкою розпушувача для тіста. Можна використовувати і соду, знадобиться ? чайної ложки. До тіста додати 3-4 столові ложки какао та півсклянки подрібнених грецьких горіхів. Для покращення смаку можна злегка підсушити їх у духовці.

Тісто (за консистенцією трохи густіше за магазинну сметану) викласти у форму і випікати корж у духовці при середній температурі. У середньому випікання займає 20 хвилин. Готовий корж вийняти з форми і викласти на пласку тарілку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочевий торт загусає в сметані з желатином

Поки він охолоджується, підготувати помадку. Розтопити 30 г шоколаду. Краще використовувати чорний шоколад без горіхів або інших добавок. Додати ложку вершкового масла (20 г), влити 2-3 столові ложки молока або вершків. Коли немає молока, можна використати згущене молоко. Також можна додати 2-3 столові ложки цукру і 2 столові ложки какао, тоді помадка буде більш насиченою за смаком.

Масу на водяній бані потрібно постійно помішувати, щоб не пригоріла. Добре поліпшує смак помадки коньяк - достатньо влити 2 столові ложки наприкінці.

Помадкою змастити верх коржа. За бажанням розрізати його і промастити ще й середину, але торт виглядає святково і з одним шаром помадки.

Прикрасити такий торт можна цілими волоськими горіхами. За смаком він насичено-шоколадний, нагадує празький.

Він може довго зберігатися, оскільки до складу не входять креми, що швидко псуються. Такий „Празький торт" зручно брати у якості солодкого подарунку у гості: він не втрачає форму при транспортуванні. Для великої компанії можна випекти 2 коржі, скласти один на одного, промастити помадкою.

Точний рецепт

100 г вершкового масла або маргарину

1 склянка цукру

2 яйця

1 склянка борошна

1 столова ложка розпушувача для тіста

3-4 столові ложки какао

? склянки подрібнених грецьких горіхів

Для помадки

30 г чорного шоколаду

20 г вершкового масла

2-3 столові ложки молока або вершків або згущеного молока

горіхи для прикрашання

 

Зараз ви читаєте новину «Домашній празький торт коштуватиме удвічі дешевше за фабричний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі