Киянка Юлія Долецька влітку дотримується дієти. Не вживає солодких тортів, тістечок. Їх заміняє творожними десертами. Один із улюблених десертів з чорницею.
Інгредієнти:
із розрахунку на 1 порцію
-чорниця - 100-150 г
-цукор- 2 ст. л
-нежирний сир -100г
-натуральний йогурт -100 г
-печиво Пряжене молоко 2-3 шт
Приготування:
Чорницю помити, перебрати. Додати столову ложку цукру і проварити 5-7 хвилин кілька разів помішуючи. Старатися обережно, щоб не пошкодити ягоди.
Творог змішати з йогуртом, додати цукор і перемолоти в блендері.
Печиво поламати на шматочки, залити гарячим чорничним сиропом, зверху покласти перемелений сир. Знову повторити в тій же черзі. Викладати десерт краще в скляній посудині. Для святкової подачі підійде бокал для матріні.
Прикрасити десерт свіжими ягодами чорниці, малини або вишні. Краще, щоб ягода була з кислинкою, тоді десерт буде смачнішим.
Подавати охолодженим з гілочкою м'яти і лимонадом. Може бути як окремий десерт так і як сніданок. Чорницю можна замінити чорною смородиною, полуницею чи вишнею.
Коментарі