вівторок, 16 січня 2024 14:38

Бюджетний інгредієнт, який надасть підливі неповторного смаку, аромату та вигляду

Бюджетний інгредієнт, який надасть підливі неповторного смаку, аромату та вигляду
Популярна спеція зробить підливу неперевершеною Фото: pinterest

М'ясо з підливою чудово поєднується з макаронами, картопляним пюре, гречаною кашею чи овочами.

Щоб приготувати підлив з яскраво вираженим смаком, ароматом та виглядом, господині додають для утворення густоти борошно, пише tsn.

Що робити, якщо соус вийшов рідким і зовсім несмачним

Зазвичай для густоти підливи у страву додають борошно. Але його треба підсипати на етапі приготування соусу. Тоді він добре загусне і не матиме неприємних грудочок. Однак якщо підлива вже повністю готова, але здається вам надто рідкою, виконувати такий кулінарний трюк не варто. Ви лише зіпсуєте всю страву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетно і ситно: як приготувати запіканку з капусти та сиру на вечерю

Та не варто засмучуватися, адже існує альтернативний вихід. Додайте до вже готової підливи лише кілька чайних ложок гірчиці і ретельно перемішайте. Соус одразу загусне. Додатково він отримає пікантніший смак. А ще підлива стане наче "глянцевою" на вигляд.

Якщо ж вашим рідним не до вподоби гострий смак страв, можете просто замінити звичайну гірчицю діжонською. Ефект буде той самий, але гострота цього продукту помірніша. І замість надмірної "пекучості" страва отримає легку кислинку.

Багато господинь та господарів допускають поширену помилку під час приготування засмажки із моркви та цибулі.

Ідеться про неправильну послідовність обсмажування цих двох інгредієнтів.

На перший погляд, моркву доцільніше смажити першою, оскільки вона твердіша. Проте у такий спосіб засмажка не вийде смачною та ароматною, кажуть кухарі.

Зараз ви читаєте новину «Бюджетний інгредієнт, який надасть підливі неповторного смаку, аромату та вигляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі